Nascut a Amposta (Terres de l’Ebre). És el nou Director del Palai de Gèu de Vielha. Llicenciat en CAFE (Ciències de l’Activitat Física i de l‘Esport). Casat i amb un fill, és un enamorat de les curses de muntanya, de la família i de llegir en el seu temps lliure.

Com es va decidir a dirigir el Palai de Gèu de Vielha? Principalment, perquè el repte de gestionar un equipament esportiu tan emblemàtic com el Palai de Gèu representa un gran estímul professional. A més, en l’àmbit personal, sempre ens havia fet una especial il·lusió viure a la Vall d’Aran, perquè hi pujàvem molt sovint.

D´on li ve la vocació per l’esport? A la meva població natal, històricament, el jovent ha tingut dos itineraris molt clars a l’hora de completar la seva formació: fer-se músic o practicar esport. Perquè hi tenim dues bandes musicals i un gran teixit associatiu esportiu, que l’any 2004 va ser reconegut amb la posada en funcionament d’un centre de tecnificació esportiva de característiques similars al de la Vall d’Aran. Jo vaig triar el camí de l’esport.

Quan va arribar a la direcció del Palai, quina o quines coses va pensar primer en canviar? Des del passat mes de febrer, moment en què vaig assumir el càrrec, he treballat amb la convicció de que podem incrementar el potencial d’aquesta instal·lació. Els canvis que s’han impulsat han estat el resultat d’un gran procés de diàleg amb l’equip de persones que m’acompanya. La seva experiència és molt valuosa. I m’hi he recolzat a l’hora de fixar les bases d’un futur que veig amb optimisme. De vegades, un determinat estil de fer les coses, pot ser la millor eina per assolir grans objectius. I aquests arribaran. Hi tinc plena confiança.

El Palai de Gel ja treballa amb una central tèrmica de biomasa, quins són els seus beneficis? El principal benefici és l’estalvi energètic que s’aconsegueix amb aquest tipus de tecnologia, que serà d’un 20 % aproximadament.

També he vist que heu ampliat activitats pels abonats i clients, em podria explicar per als nostres lectors quines són? Hem adquirit quatre noves cintes de córrer, hem substituït la gespa artificial de la pista de pàdel i hem inclòs activitats dirigides, com ara el zumba, en la quota d’abonats. D’aquesta manera reduim l’esforç econòmic dels nostres clients i ampliem el ventall d’activitats que estan a la seva disposició.

I també tenen altres beneficis, no? Sí, des d’aquest estiu, els abonats han gaudit de descomptes de fins al 50 % en els cursets i les estades de natació. Un iniciativa que ha tingut una gran acollida. I aquesta línia s’ampliarà a partir de l’octubre, perquè els abonats tindran descomptes del 30 % en els cursets de natació, karate i patinatge sobre gel.

A més a més, des del Palai esteu treballant en moltes més coses per millorar, quines són? La seva projecció exterior n’és un exemple. El Palai de Gèu ha de ser una opció més per als milers de turistes que visiten la Vall d’Aran. Per tant, ens cal enfortir el seu posicionament, arribar a acords de col·laboració amb els principals agents del territori i explotar aquesta vessant.

El Palai de Gel sempre ha sigut un referent a la Vall d’Aran, què s’està fent per tornar a ser-ho? Posar-nos a la pell dels nostres clients. Ens interessa molt identificar quines són les seves necessitats per poder planificar, en temps, la seva implantació. Perquè el Palai de Gèu ha de ser allò que vulguin que sigui els seus usuaris. I la nostra missió és fer-ho possible. En l’àmbit esportiu, els serveis que acull una instal·lació han de ser flexibles i transformar-se d’acord amb les noves tendències del mercat. Per seduir els usuaris potencials, ens cal innovar.

Els adolescents de la Vall d’Aran no tenen una gran oferta pel seu temps lliure, esteu buscant alguna activitat per a ells? Aquest és un col·lectiu prioritari i, a partir de l’octubre, tindrà alternatives per poder venir a practicar esport al Palai de Gèu. Podrà triar entre opcions convencionals, però també entre d’altres del món del fitness.

Amb l’esport d’elit treballeu molt, pensa que encara es podria treballar més? Crec que tenim molt camí per recórrer en l’àmbit de la tecnificació esportiva d’aquelles modalitats que són pròpies de la Vall d’Aran. Els esports d’hivern han de proporcinar-nos grans èxits mundials i, aquells que es practiquen sobre gel, encara més. El Palai de Gèu ha de ser una fàbrica de talents.