Se ben es indicis confirmen qu’er os aurie consumit eth mardan mòrt, de moment non i a pro evidéncies  entà confirmar qu’era causa dera mòrt age estat un atac dirècte.

Era passada dimenjada se denoncièc un possible atac d’os a un mardan ena zòna de Sant Martí de Corilha, en Gessa (Naut Aran). Dempús de desplaçar-se enquiara zòna, es Agents de Miei Ambient deth Conselh Generau d’Aran evidencièren qu’er animau auie estat consumit per un os, mès non poderen confirmar qu’era causa dera mòrt auesse estat er atac d’un plantigrad.

Eth Conselh Generau d’Aran indemnizarà era mòrt der animau ath ramadèr afectat entà cobrir era pèrta deth cap de bestiar pr’amor qu’es indicis dera preséncia der os son evidents

En provar-se qu’era causa dera mòrt age estat er os, eth departament de Territòri, Paisatge e Miei Ambient se harà cargue dera compensacion ath ramadèr afectat entà cobrir era pèrta deth cap de bestiar. Se remassèren es rèstes der animau entà amiar a tèrme analisis addicionaus e verificar eth tipe de consum deth cadavre.

Posible primer ataque de oso en la zona de Corilha, en Gessa (Naut Aran)

Si bien los indicios confirman que el oso habría consumido el carnero muerto, de momento no hay suficientes evidencias para confirmar que la causa de la muerte fuera un ataque directo.

El pasado fin de semana se denunció un posible ataque de oso a un carnero en la zona de San Martí de Corilha, en Gessa (Naut Aran). Después de desplazarse hasta la zona, los Agentes de Medio Ambiente del Conselh Generau d’Aran evidenciaron que el animal había sido consumido por un oso, pero no pudieron confirmar que la causa de la muerte hubiera sido el ataque de un plantígrado.

El Conselh Generau d’Aran indemnizará la muerte del animal al ganadero afectado para cubrir la pérdida de la res puesto que los indicios de presencia del oso eran evidentes

Al confirmarse que la causa de la muerte fuera el oso, el departamento de Territorio, Paisaje y Medio Ambiente se hará cargo de la indemnización al ganadero afectado para cubrir así la pérdida de la res. Se recogieron los restos del animal para efectuar análisis adicionales y comprobar el tipo de consumo del cadáver.

Possible primer atac d’os a la zona de Corilha, a Gessa (Naut Aran)

Si bé els indicis confirmen que l’os hauria consumit el marrà  mort, de moment no hi ha prou evidencies per confirmar que la causa de la mort fos un atac directe.

El passat cap de setmana es va denunciar un possible atac d’os a un marrà a la zona de Sant Martí de Corilha, a Gessa (Naut Aran). Després de desplaçar-se fins a la zona, els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran van evidenciar que l’animal havia estat consumit per un os, però no van poder confirmar que la causa de la mort hagués estat l’atac d’un plantígrad.

El Conselh Generau d’Aran indemnitzarà la mort de l’animal al ramader afectat per cobrir la pèrdua del cap de bestiar ja que els indicis de presència de l’ós eren evidents

En haver-se provat que la causa de la mort fos l’os, el departament de Territori, Paisatge i Medi Ambient es farà càrrec de la indemnització al ramader afectat per cobrir així la pèrdua del cap de bestiar. Es varen recollir les restes de l’animal per efectuar anàlisis addicionals i comprovar el tipus de consum del cadàver.

Info: Conselh Generau d’Aran

Foto: Conselh Generau d’Aran / Unió de Pagesos