Deluns, era sindica d’Aran, Maria Vergés, e eth conselhèr d’Innovacion, Oriol Sala, presentèren ena sedença deth govèrn aranés era naua edicion deth ‘Catalunya Rural Hub’ 2024, que consistís en atrèir professionaus der entorn digitau tàs zònes ruraus damb er objectiu d’afavorir er arraïtzament  deth talent, combàter eth despoblament e promòir eth teishut productiu e comerciau dera naua economia digitau enes territòris de montanha.

Eth perfil d’aguesti dètz nauvenguts digitaus ei fòrça tecnic, era majoria d’eri son engenhaires especializadi en dades, ciberseguretat, intelligéncia artificiau e neurosciéncia. E en çò que tanh ara provenença, n’i a sèt que vien dera província de Barcelona, tres dera de Tarragona e ua persona dera província de Girona. Gràcies ara nauta demanda de sollicituds d’aguest projècte, s’auec de hèr ua seleccion des candidatures damb critèris de diversitat sectoriau.

Segons era sindica d’Aran, Maria Vergés: “s’a daurit ua naua pòrta d’oportunitats entàs territòris de montanha gràcies ara possibilitat deth format de teletrebalh implantat en fòrça enterpreses, e eth Catalunya Rural Hub represente ua excellenta experiéncia entà toti aqueri qu’an era volontat de desplaçar-se tath mon rurau entà continuar era sua carrèra professionau”.

Foto: Conselh Generau d’Aran

Pendent dues setmanes, enquiath 27 d’octobre, aguesti trabalhadors e trabalhadores poiràn hèr ua pròva pilòt de coma ei víuer e trabalhar en Aran en tot complir damb era sua jornada laborau en remòt des deth coworking de HèPic, a on s’a abilitat un espaci entada eri en convivéncia damb es professionaus deth coworking de longa estada.

E tàs tardes e es dimenjades, s’an organizat nombroses activitats opcionaus entà que poguen conéisher es rèptes des enterpreses damb basa tecnologica d’Aran, e tanben gaudir des nòsti paisatges e descorbir era nòsta cultura pròpria. Un programa fòrça complet damb er objectiu de qu’es participants deth projècte poguen experimentar era qualitat de vida qu’aufrissen es territòris de montanha.

En paraules d’Oriol Sala, conselhèr d’Innovacion: “era nòsta intencion damb aguest projècte ei, ath delà d’arténher que quauqu’uns des participants s’establisquen en territòri e desvolòpen eth sòn projècte empresariau en Aran, ei crear sinèrgies e ampliar coneishement en airaus tecnologics e dera innovacion damb es enterpreses deth territòri”.

Nueva edición del “Catalunya Rural Hub” en la Val d’Aran

Este lunes, la síndica de Aran, Maria Vergés, y el conselhèr d’Innovacion, Oriol Sala, presentaron en la sede del gobierno aranés una nueva edición del ‘Catalunya Rural Hub’ 2024, que consiste en atraer a profesionales del entorno digital a zonas rurales con el objetivo de favorecer el arraigo del talento, combatir la despoblación y promover el tejido productivo y comercial de la nueva economía digital en los territorios de montaña.

El perfil de estos diez candidatos digitales es muy técnico, la mayoría de ellos son ingenieros especializados en datos, ciberseguridad, inteligencia artificial y neurociencia. En referencia a sus lugares de procedencia, hay siete de Barcelona, tres de Tarragona y una persona de Girona. Debido a la fuerte demanda de solicitudes para este proyecto, se hizo una selección de las candidaturas con criterios de diversidad sectorial.

Según la síndica d’Aran, Maria Vergés: “se ha abierto una nueva puerta de oportunidades para los territorios de montaña gracias a la posibilidad del formato de teletrabajo implantado en muchas empresas, y el Catalunya Rural Hub representa una excelente experiencia para todos aquellos que tienen la voluntad de desplazarse hacia el mundo rural para continuar con su carrera profesional”.

Foto: Conselh Generau d’Aran

A lo largo de dos semanas, hasta el 27 de octubre, estos trabajadores podrán desarrollar una prueba piloto de cómo es vivir y trabajar en la Val d’Aran cumpliendo con su jornada laboral en remoto desde el coworking de HèPic, dónde se ha habilitado un espacio para ellos en convivencia con los profesionales del coworking de larga duración.

Para las tardes y los fines de semana, se han organizado diversas actividades opcionales para que puedan conocer los retos de las empresas con base tecnológica en Aran y también disfrutar de nuestros paisajes y descubrir nuestra cultura propia. Un programa muy completo con el objetivo que los participantes del proyecto puedan experimentarla calidad de vida que ofrecen los territorios de montaña.

En palabras de Oriol Sala, conselhèr d’Innovacion: “nuestra intención con este proyecto es además de alcanzar que algunos de los participantes se establezcan en el territorio y desarrollen su proyecto empresarial en Aran, es crear sinergias y ampliar conocimiento en áreas tecnológicas y de la innovación con empresas del territorio”.

Nova edición del «Catalunya Rural Hub» a la Val d’Aran

 Aquest dilluns, la síndica d’Aran, Maria Vergés, i el conselhèr d’Innovacion, Oriol Sala, van presentar en la seu del govern aranès una nova edició del ‘Catalunya Rural Hub’ 2024, que consisteix a atreure a professionals de l’entorn digital a zones rurals amb l’objectiu d’afavorir l’arrelament del talent, combatre la despoblació i promoure el teixit productiu i comercial de la nova economia digital en els territoris de muntanya.

El perfil d’aquests deu candidats digitals és molt tècnic, la majoria d’ells són enginyers especialitzats en dades, ciberseguretat, intel·ligència artificial i neurociència. En referència als seus llocs de procedència, hi ha set de Barcelona, tres de Tarragona i una persona de Girona. A causa de la forta demanda de sol·licituds per a aquest projecte, es va fer una selecció de les candidatures amb criteris de diversitat sectorial.

Segons la síndica d’Aran, Maria Vergés: «S’ha obert una nova porta d’oportunitats per als territoris de muntanya gràcies a la possibilitat del format de teletreball implantat en moltes empreses, i el Catalunya Rural Hub representa una excel·lent experiència per a tots aquells que tenen la voluntat de desplaçar-se cap al món rural per a continuar amb la seva carrera professional».

Foto: Conselh Generau d’Aran

Al llarg de dues setmanes, fins al 27 d’octubre, aquests treballadors podran desenvolupar una prova pilot de com és viure i treballar a la Val d’Aran complint amb la seva jornada laboral en remot des del coworking de HèPic, on s’ha habilitat un espai per a ells en convivència amb els professionals del coworking de llarga durada.

Per a les tardes i els caps de setmana, s’han organitzat diverses activitats opcionals perquè puguin conèixer els reptes de les empreses amb base tecnològica a Aran i també gaudir dels nostres paisatges i descobrir la nostra cultura pròpia. Un programa molt complet amb l’objectiu que els participants del projecte puguin experimentar-la qualitat de vida que ofereixen els territoris de muntanya.

En paraules d’Oriol Sala, conselhèr d’Innovacion: «La nostra intenció amb aquest projecte és a més d’aconseguir que alguns dels participants s’estableixin en el territori i desenvolupin el seu projecte empresarial a Aran, és crear sinergies i ampliar coneixement en àrees tecnològiques i de la innovació amb empreses del territori».

Info e fotos: Conselh Generau d’Aran