Pendent ua amassada mantenguda aguest maitin entre eth govèrn deth Conselh Generau d’Aran e es Ajuntaments de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran e Naut Aran s’a acordat per unanimitat anullar es hèires ramaderes d’enguan pr’amor dera actuau situacion sanitària.

Eth sindic d’Aran, Francés Boya, era conselhèra d’Igualtat, Salut e Benèster, Maria Vergés, e eth conselhèr de Territòri, Paisatge e Gestion Ambientau, Francés Bruna, s’an amassat aguest maitin damb es alcaldes de Les, Andreu Cortés, de Bossòst, Amador Marqués, de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, e de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, entà tractar sus era celebracion des hèires ramadères qu’an lòc cada an en aguesti municipis.

“Per responsabilitat, autant eth govèrn deth Conselh coma es ajuntaments auem decidit qu’era melhor decision entath conjunt deth territòri ei anullar enguan es tradicionaus hèires ramadères que s’aurien de celebrar enes pròplèus setmanes en Les, Bossòst, Vielha e Salardú” explique eth sindic d’Aran, en tot híger que: “ei primordiau entà nosati preservar era salut publica e entad açò ei de besonh evitar es aglomeracions que normaument se viuen en aguesti eveniments, en tot redusir atau eth risc de possibles rebròts dera COVID-19”.

Eth sindic d’Aran a arregraït er esperit de collaboracion des alcaldes que son tanben conscients deth besonh d’èster prudents deuant dera situacion actuau.

Anulan las ferias ganaderas de este año en el Valle de Aran

Durante una reunión mantenida esta mañana entre el gobierno del Conselh Generau d’Aran y los Ayuntamientos de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran y Naut Aran se ha acordado por unanimidad anular las ferias ganaderas de este año a causa de la actual situación sanitaria.

El sindic d’Aran, Francés Boya, la consejera de Igualdad, Salud y Bienestar, Maria Vergés, y el consejero de Territorio, Paisaje y Gestión Ambiental, Francés Bruna, se han reunido esta mañana con los alcaldes de Les, Andreu Cortés, de Bossòst, Amador Marqués, de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, y de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, para afrontar la celebración de las ferias ganaderas que tienen lugar cada año en estos municipios.

“Por responsabilidad, tanto el gobierno del Conselh como los ayuntamientos, hemos decidido que la mejor decisión para el conjunto del territorio es anular este año las tradicionales ferias ganaderas que se tendrían que celebrar en las próximas semanas en Les, Bossòst, Vielha y Salardú” ha explicado el sindic d’Aran, añadiendo que: “es primordial para nosotros preservar la salud pública y para ello es necesario evitar las aglomeraciones que normalmente se viven en estos eventos, reduciendo así el riesgo de posibles rebrotes de la COVID-19”.

El sindic d’Aran ha agradecido el espíritu de colaboración de los alcaldes que son también conscientes de la necesidad de ser prudentes ante la situación actual.

Anul·len fires ramaderes d’enguany a la Val d’Aran

Durant la reunió mantinguda aquest matí entre el govern del Conselh Generau d’Aran i els Ajuntaments de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran i Naut Aran s’ha acordat per unanimitat anul·lar les fires ramaderes d’enguany a causa de l’actual situació sanitària.

El sindic d’Aran, Francés Boya, la consellera d’Igualtat, Salut i Benestar, Maria Vergés, i el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, s’han reunit aquest matí amb els alcaldes de Les, Andreu Cortés, de Bossòst, Amador Marquès, de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, i de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, per a afrontar la celebració de les fires ramaderes que tenen lloc cada any en aquests municipis.

“Per responsabilitat, tant el govern del Conselh com els ajuntaments, hem decidit que la millor decisió per al conjunt del territori és anul·lar enguany les tradicionals fires ramaderes que s’haurien de celebrar en les pròximes setmanes a Les, Bossòst, Vielha i Salardú” ha explicat el sindic d’Aran, afegint que: “és primordial per a nosaltres preservar la salut pública i per a això és necessari evitar les aglomeracions que normalment es viuen en aquests esdeveniments, reduint així el risc de possibles rebrots de la COVID-19”.

El sindic d’Aran ha agraït l’esperit de col·laboració dels alcaldes que són també conscients de la necessitat de ser prudents davant la situació actual.

Info: Conselh Generau d’Aran