Er Ajuntament de Naut Aran a bastit ua rampa entà facilitar er accès as persones damb discapacitat ara bibliotèca d’Arties. Es trabalhs s’an alongat pendent ua setmana e eth còst totau d’aguesta accion a ascendit as 5000 èuros. Aguestes òbres s’an amiat a tèrme damb eth finançament intègre deth consistòri deth municipi.

Damb aguesta mesura, er ajuntament preten complir damb un des objectius sociaus que s’a prepausat pendent aguesta legislatura, qu’ei eth d’adaptar grana part des equipaments publics entà persones damb discapacitat. Ath delà, aguesta rampa permeterà eth pas abituau de persones en epòques coma er iuèrn, pr’amor que queiguie nhèu deth tèt dera bibliotèca, e, damb aguesta naua entrada, se garantís era seguretat de toti es usatgèrs que volguen accedir ad a era.

Entath baile de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela Nieto, “aguesta accion ère prioritària pr’amor qu’èm un ajuntament inclusiu e aguest tipe d’accions ajuden non sonque as nòsti vesins, senon que tanben as persones que mos visiten des de dehòra dera Val d’Aran”.

Ath sòn torn, era bailessa dera Entitat Municipau Descentralizada d’Arties e Garòs, Lina Fanlo, destaque que “auíem de besonh aguesta rampa en pòble entà milhorar era qualitat de vida des nòsti vesins, en toti es aspèctes”.

Era bibliotèca d’Arties daurís cada dia de deluns a diuendres en orari de 17:30 a 19:30 ores dera tarde.

Cronstruyen un acceso para personas con discapacidad en la biblioteca de Arties

El Ayuntamiento de Naut Aran ha construido una rampa para facilitar el acceso a las personas con discapacidad en la biblioteca de Arties. Los trabajos se han prolongado durante una semana y el coste total de esta actuación ha ascendido a los 5000 euros. Estas obras se han llevado a cabo con la financiación íntegra del consistorio del municipio.

Con esta medida, el ayuntamiento pretende cumplir con uno de los objetivos sociales que se ha propuesto durante esta legislatura, que es el de adaptar gran parte de los equipamientos públicos para personas con discapacidad. Asimismo, esta rampa permitirá el paso habitual de personas en épocas como en invierno ya que caía nieve del tejado de la biblioteca, y, con esta nueva entrada, se garantiza la seguridad de todos los usuarios que quieran acceder a ella.

Para el alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela Nieto, “esta actuación era prioritaria porque somos un ayuntamiento inclusivo y este tipo de acciones ayudan no sólo a nuestros vecinos, sino que también a las personas que nos visiten desde fuera del Valle de Arán”

Por otra parte, la alcaldesa de la Entidad Municipal Descentralizada de Arties y Garòs, Lina Fanlo, destaca que “necesitábamos esta rampa en el pueblo para mejorar la calidad de vida de nuestros vecinos, en todos los aspectos”

La biblioteca de Arties abre cada día de lunes a viernes en horario de 17:30 a 19:30h de la tarde.

Construeixen un accés per a persones amb discapacitat a la biblioteca d’Arties

L’Ajuntament de Naut Aran ha construït una rampa per facilitar l’accés a les persones amb discapacitat a la biblioteca d’Arties. Els treballs s’han prolongat durant una setmana i el cost total d’aquesta actuació ha ascendit als 5000 euros. Aquestes obres s’han dut a terme amb el finançament íntegre del consistori del municipi.

Amb aquesta mesura, l’ajuntament pretén complir amb un dels objectius socials que s’ha proposat durant aquesta legislatura, que és el d’adaptar gran part dels equipaments públics per a persones amb discapacitat. Així mateix, aquesta rampa permetrà el pas habitual de persones en èpoques com a l’hivern, ja que queia neu de la teulada de la biblioteca, i, amb aquesta nova entrada, es garanteix la seguretat de tots els usuaris que vulguin accedir hi.

Per a l’alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela Nieto, “aquesta actuació era prioritària perquè som un ajuntament inclusiu i aquest tipus d’accions ajuden no només als nostres veïns, sinó que també a les persones que ens visitin des de fora de la Val d’Aran”.

D’altra banda, l’alcaldessa de l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Arties i Garòs, Lina Fanlo, destaca que “necessitàvem aquesta rampa al poble per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns, en tots els aspectes”

La biblioteca d’Arties obre cada dia de dilluns a divendres en horari de 17:30 a 19:30h de la tarda.

Info: Ajuntament de Naut Aran