Eth Conselh Generau d’Aran a iniciat ua campanha de conscienciacion entà informar ara poblacion dera Val d’Aran deth besonh de seguir es mesures preventives dictades pes autoritats competentes.

Efectius des Pompièrs d’Aran e dus agents comunitaris amiaràn a tèrme aguesta setmana trabalhs de conscienciacion enes lòcs de mès afloéncia dera Val d’Aran, ena linha de çò que s’amie a tèrme en d’auti endrets, damb er objectiu d’informar e conscienciar ara ciutadania deth besonh de seguir es mesures de seguretat entà esvitar contagis.

“Pendent es darrères setmanes es donades de COVID-19 dera Val d’Aran an estat fòrça elevades”, afirmaue era sindica d’Aran, Maria Vergés, en tot híger que: “des der Espitau Val d’Aran s’a hèt un trabalh excellent damb un rastreg intensiu e immediat que mos a permetut qu’era situacion non se descontrolèsse, mès ei de besonh qu’eth risc de rebròt baishe e tad aquerò auem tanben de besonh era collaboracion de tota era ciutadania, ei per aguest motiu qu’aué auem encetat ua campanha de conscienciacion ena quau agents comunitaris e Pompièrs d’Aran demanaràn era collaboracion de totes e toti entà arturar eth ritme de contagis”.

Era contractacion d’aguesti agents comunitaris, que tanben excercíssen trabalhs de supòrt en Banc d’Aliments dera Val d’Aran, s’enmèrque enes accions desvolopades peth Conselh Generau d’Aran entà sajar d’arturar era incidéncia dera pandemia en Aran.

Era sindica d’Aran a volut: “arregraïr un viatge mès ath personau sanitari e essenciau, e as Pompièrs d’Aran eth sòn prètzhèt, atau coma ara ciutadania aranesa per esfòrç qu’amien a tèrme entà seguir es mesures establides entà evitar ua major propagacion deth virus”.

Campaña de concienciación de la COVID-19 del Conselh Generau d’Aran

El Conselh Generau d’Aran ha iniciado una campaña de concienciación para informar a la población de la Val d’Aran de la necesidad de seguir las medidas preventivas dictadas por las autoridades competentes.

Efectivos de los Pompièrs d’Aran y dos agentes comunitarios llevarán a cabo esta semana trabajos de concienciación en los lugares de más afluencia de la Val d’Aran, en la línea de las acciones que se llevan a cabo en otros territorios, con el objetivo de informar y concienciar a la ciudadanía de la necesidad de seguir las medidas de seguridad para evitar contagios.

“Durante las últimas semanas los datos de COVID-19 de la Val d’Aran han sido muy elevados”, afirmaba la sindica d’Aran, Maria Vergés, añadiendo que: “desde el Espitau Val d’Aran se ha realizado un excelente trabajo con un rastreo intensivo e inmediato que nos ha permitido que la situación no se descontrolara, pero es necesario que el riesgo de rebrote baje y para ello necesitamos la colaboración de toda la ciudadanía, por este motivo hemos iniciado hoy una campaña de concienciación en la cual agentes comunitarios y Pompièrs d’Aran pedirán la colaboración de todas y todos para frenar el ritmo de contagios”.

La contratación de estos agentes comunitarios, que también ejercen trabajos de apoyo en el Banco de Alimentos de la Val d’Aran, se enmarca en las acciones desarrolladas por el Conselh Generau d’Aran para intentar frenar la incidencia de la pandemia en Aran.

La sindica d’Aran ha querido: “agradecer una vez más al personal sanitario y esencial y a los Pompièrs d’Aran su labor, así como a la ciudadanía aranesa por el esfuerzo que llevan a cabo para seguir las medidas establecidas para evitar una mayor propagación del virus”.

Campanya de conscienciació de la COVID-19 del Conselh Generau d’Aran

El Conselh Generau d’Aran ha iniciat una campanya de conscienciació per a informar la població de la Val d’Aran de la necessitat de seguir les mesures preventives dictades per les autoritats competents.

Efectius dels Pompièrs d’Aran i dos agents comunitaris duran a terme aquesta setmana treballs de conscienciació en els llocs de més afluència de la Val d’Aran, en la línia de les accions que es duen a terme en altres territoris, amb l’objectiu d’informar i conscienciar a la ciutadania de la necessitat de seguir les mesures de seguretat per a evitar contagis.

“Durant les últimes setmanes les dades de COVID-19 de la Val d’Aran han sigut molt elevades”, afirmava la sindica d’Aran, Maria Vergés, afegint que: “des del Espitau Val d’Aran s’ha fet un excel·lent treball amb un rastreig intensiu i immediat que ens ha permès que la situació no es descontrolés, però és necessari que el risc de rebrot baixi i per això necessitem la col·laboració de tota la ciutadania, per aquest motiu hem iniciat avui una campanya de conscienciació en la qual agents comunitaris i Pompièrs d’Aran demanaran la col·laboració de totes i tots per a frenar el ritme de contagis”.

La contractació d’aquests agents comunitaris, que també exerceixen treballs de suport al Banc d’Aliments de la Val d’Aran, s’emmarca en les accions desenvolupades pel Conselh Generau d’Aran per a intentar frenar la incidència de la pandèmia a l’Aran.

La sindica d’Aran ha volgut: “agrair una vegada més al personal sanitari i essencial i als Pompièrs d’Aran la seva labor, així com a la ciutadania aranesa per l’esforç que duen a terme per a seguir les mesures establertes per a evitar una major propagació del virus”.

Info: Conselh Generau d’Aran