El secretari de Salut Pública de la Generalitat i director de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Maria Argimon, ha explicat avui al programa “Els matins” de TV3 que Catalunya no avançarà la desescalada pel pont de la Constitució i  es mantindrà dos o tres mesos el toc de queda.

Argimón però, ha insistit en l’aposta de Catalunya per les reunions nadalenques de 10 persones, davant les sis per les quals advoca el Govern de l’Estat.

Pel secretari de Salut Pública no s’hauria d’establir una mesura comuna a tot Espanya a l’arribar les festes, ja que fins ara cada territori ha dissenyat el seu propi protocol i ha aplicat les seves mesures i restriccions. També s’ha referit a la necessitat de mantenir el toc de queda ja que la mobilitat és clau i la nit va lligada a la mobilitat, ha afirmat.

Per Argimón, si el Govern pogués pagar ajuts, com França i Alemanya, no s’hauria permès reobrir els negocis.

L’objectiu continua sent baixar de 1.000 els contagis diaris (ahir es van superar els 1.700) i no pujar la velocitat de transmissió del virus de 0,9. El secretari de Salut Pública ha apel·lat a la responsabilitat de tothom i a mirar més enllà de Nadal per evitar una tercera onada per Reis.

Info: TV3/El Periódico