El Procicat ha decidit no permetre que les bombolles de convivència puguin sortir de la comarca. Les mesures per contenir la Covid-19 a Catalunya queden de la següent manera a partir de la mitjanit d’aquest divendres.

Mobilitat

Es recupera el confinament comarcal també per a la bombolla de convivència. Tampoc està permès sortir de Catalunya, perquè continua vigent el tancament perimetral.

Només es poden fer desplaçaments fora de la comarca o dels límits de Catalunya per les excepcions previstes, com ara motius laborals, sanitaris, d’estudis, retorn al lloc de residència habitual, cura de persones grans, menors o amb dependència, o també dels menors en cas que els progenitors estiguin separats, exàmens inajornables o causes de força major.

També entren dins les excepcions previstes les competències esportives autoritzades i les excursions o colònies dels grups bombolla escolars.

Per contra, tenir una reserva en un hotel o allotjament turístic o una entrada per anar al teatre, no dona dret a trencar el confinament comarcal.

Protecció Civil recomana portar una declaració d’autoresponsabilitat que justifiqui el motiu del desplaçament.

Continua vigent el toc de queda, entre les 10:00 de la nit i les 06:00h del matí, a tot el territori.

Reunions

En les trobades i reunions socials es permet un màxim de 6 persones en espais públics exteriors, 4 en interiors i només els convivents en el cas dels domicilis.

A partir de dissabte, es torna a la norma anterior: un màxim de 6 persones tant a l’interior com a l’exterior, llevat que es tracti de convivents. S’encoratja fer-les a l’aire lliure i evitar els espais tancats, així com limitar les visites a les persones més vulnerables.

No s’ha fixat un límit de bombolles de convivència, però es manté la recomanació de limitar les interaccions socials.

Continua prohibit el consum d’aliments i begudes a les trobades o reunions als espais públics, excepte en els àpats a l’aire lliure a les sortides escolars i a les activitats de lleure i socioeducatives permeses.

Comerç

El comerç no essencial i les botigues instal·lades en centres comercials poden obrir també el cap de setmana. L’horari límit de tancament són les 9 del vespre.

En el cas dels establiments grans, tenen limitada la superfície màxima a 800 metres quadrats i l’aforament es manté limitat al 30%.

Restauració

El Procicat ha optat per deixar les restriccions en aquest àmbit tal com estaven.

Bars i restaurants poden oferir servei de taula de manera continuada, des de 2/4 de 8 del matí fins a les 5 de la tarda. Es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari. Fins a les 22:00h si se l’emporta el client i fins a les 23:00h si és a domicili.

Es manté l’aforament del 30% a l’interior dels establiments i sense límit a l’exterior. Les taules han de respectar les distàncies de seguretat -2 metres entre taules i 1 metre entre persones de la mateixa taula- i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència.

Continua tancada la restauració a l’interior dels centres comercials.

Els establiments d’hoteleria poden donar també servei de restauració només a les persones allotjades, amb el límit de les 22:00 hores.

Esport

Continuen autoritzades totes les competicions de l’esport federat i es permet també l’assistència de públic: un 50% a l’aire lliure i un 30% en espais tancats.

Es permet el públic amb seient preassignat, excepte en competicions estatals i en les internacionals que tinguin prohibició expressa que altres organismes han establert, com en el cas del futbol i el bàsquet, que es fan sense públic. L’aforament màxim de públic és del 50% d’assistents a l’aire lliure i el 30% en espais tancats.

Ja es va aprovar la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir. Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb un aforament màxim del 30% i cita prèvia. A les piscines, l’aforament és del 50%.

Cultura

Cinemes, teatres, auditoris, sales de concents, circs i similars poden obrir amb un 50% de l’aforament i un màxim de 1.000 persones assegudes en cas l’acte sigui a l’aire lliure o en espais amb ventilació reforçada. Si no és així, el màxim és de 500 persones, sempre assegudes.

L’horari de finalització és a les 10:00h de la nit i l’entrada permet arribar al domicili més tard d’aquesta hora.

Es poden fer gales, festivals i cerimònies de lliurament de premis. En aquests actes s’ha de respectar el 50% d’aforament, com ja fan museus, cinemes o teatres.

Les sales de concert poden obrir, però sense servei de bar. Es permet l’obertura de restaurants musicals, cafès teatre i cafès concert amb les mateixes condicions que la restauració.

A més, els actes vinculats a la cultura popular i tradicional es permeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es facin en un espai perimetral o en un espai tancat. Tenen les mateixes limitacions d’aforament que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents asseguts.

Als centres cívics també es permet la represa de l’activitat a l’aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.

Les biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i galeries d’art tenen l’aforament al 50%.

Actes religiosos i cerimònies civils

Els actes civils o de culte, inclosos els casaments i enterraments, han de limitar l’assistència al 30% de l’aforament i a un màxim de 1.000 persones, sempre que siguin a l’aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada.

Si no hi ha aquesta ventilació, el topall són 500 persones.

Info: 324.cat