Er Institut Aranés e eth Conselh Generau d’Aran aufriràn corsi d’aranés online a trauès d’un acòrd damb era associacion Institut Aranés qu’a desvolopat ua plataforma d’ensenhament virtuau pera qu’aufrís clases gratuïtes a trauès deth sòn campus virtuau Club Aranés.

Eth Conselh Generau d’Aran a iniciat ua collaboracion damb era associacion culturau Institut Aranés entà poder aufrir classes d’aranés a trauès d’internet. Aguesta entitat desvolope un projècte sociau sense interès lucratiu qu’aufrís classes online e gratuïtes d’aranés a trauès deth sòn campus virtuau Club Aranés.

Eth principau objectiu ei eth de diversificar e aumentar era oferta formativa dera lengua pròpria d’Aran, en tot hèr-la mès accessibla e flexibilizant es opcions de formacion.

Des der an 2016 es membres d’aguesta entitat, de forma volontària, an tutorizat aguestes classes online, en tot méter a disposicion der alumnat en sòn campus virtuau unitats de teoria e practica damb materiaus adaptadi as diuèrsi nivèus d’aranés, facilitant un aprenedissatge guidat, plasent e divertit e en un entorn participatiu.

Ara, damb aguest acòrd, es contenguts des corsi compdaràn tanben damb era revision de professionaus dera Universitat de Lleida especializadi ena nòsta lengua. Aguesti corsi tutorizadi premanissen as alumnes entà passar es pròves de nivèu oficiaus convocades peth Conselh Generau d’Aran. Atau madeish, damb era crisi provocada peth COVID-19, se facilite era formacion on-line, pr’amor qu’enquia ara eth Conselh Generau sonque aufrie formacion presenciau.

Entath sindic d’Aran, Francés Boya, “era proteccion e normalizacion dera nòsta lengua pròpria ei un des principaus objectius deth govèrn deth Conselh Generau d’Aran, pr’amor que, sense era lengua, Aran pèrd era sua rason d’èster” e, en aguest sens, afirme que “damb aguest nau esturment, fonamentau entara divulgacion e aprenedissatge der aranés enes tempsi actuaus, mos apropam tanben ara realitat que viuem e ajudam a que mès persones aprenen era nòsta lengua”.

Mès informacion en https://www.institutaranes.com/

Cursos d’aranès online gràcies a l’acord entre l’Institut Aranès i el Conselh Generau d’Aran

L’Institut Aranès i el Conselh Generau d’Aran oferiran cursos d’Aranès online a través d’un acord amb l’associació Institut Aranés, que ha desenvolupat una plataforma de ensenyament virtual per la qual ofereix classes gratuïtes a través del seu campus virtual Club Aranés

El Conselh Generau d’Aran ha iniciat una col·laboració amb l’associació cultural Institut Aranés per a poder oferir classes d’aranès a través d’internet. Aquesta entitat desenvolupa un projecte social sense interès lucratiu que ofereix classes online i gratuïtes d’aranès a través del seu campus virtual, Club Aranés.

El principal objectiu és el de diversificar i augmentar l’oferta formativa de la llengua pròpia d’Aran, fent-la més accessible i flexibilitzant les opcions de formació.

Des de l’any 2016 els membres d’aquesta iniciativa, de manera voluntària, han tutoritzat aquestes classes online, posant a la disposició de l’alumnat al seu campus virtual unitats de teoria i pràctica amb materials adaptats als diferents nivells d’aranès, facilitant un aprenentatge guiat, amè i en un entorn participatiu.

Ara, amb aquest acord, els continguts del curs comptaran també amb la revisió de professionals de la Universitat de Lleida especialitzats en la nostra llengua. Aquests cursos tutoritzats preparen als alumnes per a passar les proves de nivell oficials convocades pel Conselh Generau d’Aran. Així mateix, amb la crisi provocada pel COVID-19, es facilita la formació online, ja que fins ara el Conselh Generau només oferia formació presencial.

Per al sindic d’Aran, Francés Boya, “la protecció i normalització de la nostra llengua pròpia és un dels principals objectius del govern del Conselh Generau d’Aran, ja que, sense la llengua, Aran perd la seva raó de ser” i en, en aquest sentit, afirma que “amb aquest nou instrument, fonamental per a la divulgació i aprenentatge de l’aranès en els temps actuals, ens acostem també a la realitat que vivim i ajudem al fet que més persones aprenguin la nostra llengua”.

Més informació a https://www.institutaranes.com/

Cursos de aranés online gracias al acuerdo entre el Institut Aranés y el Conselh Generau d’Aran

El Institut Aranés y el Conselh Generau d’Aran ofrecerán cursos de aranés online a través de un acuerdo con la asociación Institut Aranés, que ha desarrollado una plataforma de enseñanza virtual por la que ofrece clases gratuitas a través de su campus virtual Club Aranés.

El Conselh Generau d’Aran ha iniciado una colaboración con la asociación cultural Institut Aranés para poder ofrecer clases de aranés a través de internet. Esta entidad desarrolla un proyecto social sin interés lucrativo que ofrece clases online y gratuitas de aranés a través de su campus virtual Club Aranés.

El principal objetivo es el de diversificar y aumentar la oferta formativa de la lengua propia de Aran, haciéndola más accesible y flexibilizando las opciones de formación.

Desde el año 2016 los miembros de esta iniciativa, de forma voluntaria, han tutorizado estas clases online, poniendo a disposición del alumnado en su campus virtual unidades de teoría y práctica con materiales adaptados a los diferentes niveles de aranés, facilitando un aprendizaje guiado, ameno y en un entorno participativo.

Ahora, con este acuerdo, los contenidos del curso contarán también con la revisión de profesionales de la Universitat de Lleida especializados en nuestra lengua. Estos cursos tutorizados preparan a los alumnos para pasar las pruebas de nivel oficiales convocadas por el Conselh Generau d’Aran. Así mismo, con la crisis provocada por el COVID-19, se facilita la formación online, puesto que hasta ahora el Conselh Generau solo ofrecía formación presencial.

Para el sindic d’Aran, Francés Boya, “la protección y normalización de nuestra lengua propia es uno de los principales objetivos del gobierno del Conselh Generau d’Aran, puesto que, sin la lengua, Aran pierde su razón de ser” y en, en este sentido, afirma que “con este nuevo instrumento, fundamental para la divulgación y aprendizaje del aranés en los tiempos actuales, nos acercamos también a la realidad que vivimos y ayudamos a que más personas aprendan nuestra lengua”.

Más información en https://www.institutaranes.com/

Info: Conselh Generau d’Aran