Preocupació del Departament de Salut per la situació sanitària provocada per la pandèmia a la Val d’Aran.

La consellera de Salut ha admès que estan «molt» preocupats per la situació a la Val d’Aran, perquè «està en un creixement altíssim amb diversos brots detectats fa setmanes» i que estan valorant «si caldria apostar per alguna altra mesura».

Per la seva part, Jacobo Mendioroz, coordinador del seguiment de la pandèmia a Catalunya, ha afegit que els indicadors estan baixant a la majoria de regions, tret de Barcelona, Alt Pirineu i Terres de l’Ebre.

Avui mateix l’Espitau Val d’Aran ha activat el Pla de Contingència davant l’augment d’ingressos per COVID-19, que actualment és de 8 persones ingressades, de les quals una es troba en estat greu, superant les places disponibles a l’àrea sociosanitària dedicada fins ara a aquestes hospitalitzacions, motiu pel qual s’han hagut de traslladar els ingressos COVID-19 a la planta d’hospitalització de l’Espitau Val d’Aran.

Amb aquest canvi s’inicien també, seguint les directrius establertes en el Pla de Contingència elaborat a l’inici de la pandèmia, els treballs per a reorganitzar i posposar les intervencions quirúrgiques programades.

Des de divendres el risc ha pujat de 2.367 a 2.931 ala Val d’Aran i la velocitat de contagi (Rt) ha passat d’1,60 a 1,95.

Durant aquest mes de gener fins avui s’han confirmat 334 casos positius a la Val d’Aran.

Pel que fa a la residència Sant Antòni actualment hi ha dos casos positius entre els usuaris, un d’ells, asimptomàtic fins al moment, està a punt de finalitzar el període d’aïllament i l’altre, detectat avui, presenta símptomes lleus de moment . El centre de dia es troba tancat per haver-se detectat tres positius entre els usuaris.

Catalunya supera els 3.000 hospitalitzats per Covid. El PROCICAT ha prorrogat des d’avui fins a les 00:00 hores del dia 8 de febrer les mesures de restricció actuals per frenar la propagació de la COVID-19.