La consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, ha avisat aquest migdia que «hi pot haver un canvi de tendència» i la consellera de Salut, Alba Vergés assegura que «si hem d’actuar, ho farem», el que a la pràctica significa que la celebració de les festes de Nadal es podria fer amb més restriccions de les previstes inicialment pel govern.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell de govern, Budó ha reconegut que «les dades, malauradament, s’estan complicant» i que «hi pot haver un canvi de tendència».

I és que aquest dimarts, per primera vegada en un mes i mig, la velocitat de propagació ha tornat a pujar per sobre de l’1, i la resta d’indicadors epidemiològics continuen empitjorant.

Budó ha demanat temps per «veure si aquest canvi de tendència es confirma o no» els pròxims dies.

Augmenten els contagis diaris de Covid-19, el risc de rebrot torna a ser molt alt en superar els 200 punts, i la pressió hospitalària no baixa a Catalunya

La consellera ha remarcat, una vegada més, la necessitat de reduir al màxim la interacció social per frenar la propagació de la pandèmia, en la mateixa línia que ja ho va fer aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, després de la reunió del Procicat.

Ara per ara, el pla de Nadal fet públic pel govern preveu que es puguin fer reunions de fins a 10 persones de dos nuclis de convivència i endarrerir el toc de queda fins a dos quarts de dues de la matinada les nits de Nadal i Cap d’Any, i fins a les onze la nit de Reis.

El 6 de desembre, en ple cap de setmana del pont de la Puríssima i després d’anunciar que no es donaven les condicions per avançar en la desescalada, Salut ja va alertar que, si la situació epidemiològica empitjorava, es podria modificar el Pla de Nadal.

Per la seva part, en roda de premsa des de Tremp, on s’ha desplaçat arran de la situació en la residència on han mort 55 persones, Alba Vergés ha explicat que el govern segueix «amb preocupació» les dades de la pandèmia. I ha volgut «remarcar, sense especular, que, si hem d’actuar, ho farem».

Info: 324.cat