El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà demà 17 de juny l’acte institucional de la Hèsta d’Aran, que commemora la restitució del Conselh Generau d’Aran l’any 1991.

El cap de l’Executiu, juntament amb el sindic d’Aran, Francés X. Boya, participarà a les 12:00h en aquesta cerimònia al Santuari de Mijaran, en el decurs de la qual es farà un reconeixement als professionals que han estat al capdavant dels serveis essencials durant la crisi sanitària, així com també es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19 a l’Aran. L’acte comptarà amb parlaments del sindic i del president Torra.

Hi assistiran també el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé; l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, a més dels conselhèrs i conselhères del Conselh Generau d’Aran i demés autoritats.

Nota: Per qüestions d’aforament i com a mesura de prevenció davant la Covid-19, els mitjans interessats en assistir-hi caldrà que ho comuniquin prèviament enviant un correu a l’adreça: comunicacion@aran.org

TV3 i TV Lleida retransmetran l’acte en directe. TV3 facilitarà posteriorment les imatges mitjançant un FTP.

Info: Govern Gencat.cat