Els Mossos d’Esquadra també van instal·lar el passat dimarts un control policial de mobilitat a 400 metres de la frontera amb França, a la Val d’Aran.

L’objectiu del dispositiu era impedir el pas de ciutadans francesos a la Val d’Aran, sense un justificat que acrediti el desplaçament. La majoria de conductors que van aturar els agents varen argumentat anar a Les o Bossòst a comprar. Com que no era una causa justificada van ser obligats a girar i retornar cap a França.

El cap de setmana els mossos van fer un ampli dispositiu a l’N-230 i a la C-28 per accedir a l’Aran. Durant aquests tres dies de controls es van posar 188 denuncies. Tot plegat per l’elevat nombre de casos de Covid-19 a la Val d’Aran, el territori de Catalunya amb més risc.

Les multes més habituals per saltar-se el confinament comarcal són d’entre 300 i 600 euros. La majoria de persones que es volia desplaçar a l’Aran entre divendres 26 i diumenge 28, sense motiu justificat era per anar a esquiar o a les segones residències. Per contra, la majoria de conductors que van aturar aquest dimarts a tocar de la frontera amb França era persones que volien anar a comprar o a passar el dia a la Val d’Aran.

La sindica d’Aran, Maria Vergés, va reclamar el passat dilluns més controls de mobilitat per evitar que ningú pugui accedir o sortir de l’Aran sense motiu justificat. Vergés va dir que no n’hi ha prou amb controls de cap de setmana i va demanar que es realitzin durant tots els dies de la setmana.

Info: ACN                           

Fotos: Marta Lluvich