Er Ajuntament de Naut Aran realizarà un estudi de viabilitat entara creacion d’un Skate Park a 200 mètres dera centrau idroelectrica dera poblacion d’Arties.

En totau, se profitarien 500m2 de superfície, que se destinarien principauments ara creacion d’un ‘Bowl’ de gondron (colloquiauments dit piscina), en qué tant ‘skaters’ expèrts, auançadi o iniciadi poderàn gaudir dera practica d’aguest espòrt. Dera madeisha manèra, tanben se contemple era incorporacion de d’auti elements que poguen ajudar a hèr mès versàtil aguesta futura installacion.

Aguesta accion se prepause pes desenes de peticions qu’an arribat a trauès des hilats sociaus deth consistòri dera comunitat ‘skate’, que sollicitauen un equipament d’aguestes caracteristiques en territòri.

En aguest sens, eth baile de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaque que “ei fòrça important qu’un ajuntament escote es idèes e opinions des sòns vesins. Arribèrem a auer mès de 60 messatges en tot felicitarmos per anterior projècte que prepausèrem, eth ‘Pump Track’, mès mos explicauen que damb un Skate Park serie eth complement perfècte”.

Ath delà, especifique que “dempús d’estudià’c detengudament pendent eth darrèr mes e miei, credem que pòt èster ua grana opcion entà combinar damb eth traçat deth ‘Pump Track’ que se bastirà era pròplèu primauera e que mos aportarà un atractiu toristic mès entath municipi”.

Aguesta accion se prepause pes desenes de peticions qu’an arribat a trauès des hilats sociaus deth consistòri dera comunitat ‘skate’, que sollicitauen un equipament d’aguestes caracteristiques

Er estudi contemplarà eth bastiment d’aguesta installacion mejançant gondron pr’amor qu’ei era melhor tecnica que se pòt utilizar entà modelar aguest tipe de recintes esportius. S’a priorizat aguesta opcion abans que hè’c de husta, hèr o hormigon pera durabilitat deth materiau.

Damb aguest futurible equipament, er Ajuntament de Naut Aran contunhe damb era linha d’apostar pes inversions entà desestacionalizar eth territòri dera Val d’Aran, atau coma de crear un hilat esportiu que promòigue es abits saludables.

El Ayuntamiento de Naut Aran proyecta un Skate Park en Arties

El Ayuntamiento de Naut Aran realizará un estudio de viabilidad para la creación de un Skate Park a 200 metros de la central hidroeléctrica de la población de Arties.

En total, se aprovecharían 500m2 de superficie, que se destinarían principalmente a la creación de un ‘Bowl’ de asfalto (comúnmente llamada piscina), en la que tanto ‘skaters’ expertos, avanzados o iniciados podrán disfrutar de la práctica de este deporte. De la misma manera, también se está contemplando la incorporación de otros elementos que puedan ayudar a hacer más versátil esta futura instalación.

Esta actuación se propone por las decenas de peticiones que han llegado a través de las redes sociales del consistorio de la comunidad de ‘skate’, que solicitaban un equipamiento de estas características en el territorio.

En este sentido, el alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “es muy importante que un ayuntamiento escuche las ideas y opiniones de sus vecinos. Llegamos a tener más de 60 mensajes felicitándonos por el anterior proyecto que propusimos, el ‘Pump Track’, pero nos explicaban que con un Skate Park sería el complemento perfecto”.

Asimismo, especifica que “después de estudiarlo detenidamente durante el último mes y medio, creemos que puede ser una gran opción para combinar con el trazado de ‘Pump Track’ que se construirá la próxima primavera y que nos aportará un atractivo turístico más al municipio”.

Esta actuación se propone por las decenas de peticiones que han llegado a través de las redes sociales del consistorio de la comunidad de ‘skate’, que solicitaban un equipamiento de estas características

El estudio contemplará la construcción de esta instalación mediante asfalto porque es la mejor técnica que se puede utilizar para moldear este tipo de recintos deportivo. Se ha priorizado esta opción antes que hacerlo de madera, hierro u hormigón por la durabilidad del material.

Con este futurible equipamiento, el Ayuntamiento de Naut Aran continúa en la línea de apostar por las inversiones para desestacionalizar el territorio del Valle de Aran, además de crear una red deportiva que promocione los hábitos saludables.

L’Ajuntament de Naut Aran projecta un Skate Park a Arties

L’Ajuntament de Naut Aran realitzarà un estudi de viabilitat per a la creació d’un Skate Park a 200 metres de la central hidroelèctrica de la població d’Arties.

En total, s’aprofitarien 500m2 de superfície, que es destinarien principalment a la creació d’un ‘Bowl’ d’asfalt (col·loquialment dit piscina), en què tant ‘skaters’ experts, avançats o iniciats podran gaudir de la pràctica d’aquest esport. De la mateixa manera, també s’està contemplant la incorporació d’altres elements que puguin ajudar a fer més versàtil aquesta futura instal·lació.

Aquesta actuació es proposa per les desenes de peticions que han arribat a través de les xarxes socials del consistori de la comunitat de ‘skate’, que sol·licitaven un equipament d’aquestes característiques al territori.

En aquest sentit, l’alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “és molt important que un ajuntament escolti les idees i opinions dels seus veïns. Vam arribar a tenir més de 60 missatges felicitantnos per l’anterior projecte que vam proposar, el ‘Pump Track’, però ens explicaven que amb un Skate Park seria el complement perfecte”.

Així mateix, especifica que “després d’estudiar-ho detingudament durant l’últim mes i mig, creiem que pot ser una gran opció per combinar amb el traçat de ‘Pump Track’ que es construirà la propera primavera i que ens aportarà un atractiu turístic més al municipi”.

Aquesta actuació es proposa per les desenes de peticions que han arribat a través de les xarxes socials del consistori de la comunitat de ‘skate’, que sol•licitaven un equipament d’aquestes característiques

L’estudi contemplarà la construcció d’aquesta instal·lació mitjançant asfalt perquè és la millor tècnica que es pot utilitzar per modelar aquest tipus de recintes esportius. S’ha prioritzat aquesta opció abans que ferho de fusta, ferro o formigó per la durabilitat del material.

Amb aquest futurible equipament, l’Ajuntament de Naut Aran continua en la línia d’apostar per les inversions per desestacionalitzar el territori de la Vall d’Aran, a més de crear una xarxa esportiva que promocioni els hàbits saludables.

Info: Ajuntament de Naut Aran