Es resultats der estudi anatomopatologic amiat a tèrme pera Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) establissen que non se pòt determinar era causa dera mòrt, mès que non s’an observat indicis que hèsquen a suspectar d’un traumatisme per predacion.

Tot indique que i auec un consum post-mortem deth cadavre e ara se demoren es resultats der informe tafonomic, qu’ajudarà a determinar eth tipe de bèstia que consumic es rèstes.

Eth 6 d’abriu eth Conselh Generau d’Aran recebec era denóncia d’un ramadèr per un possible atac d’os a un vedèth en Tredòs. Se remassèren mòstres entà hèr es pròves corresponentes entà poder determinar era causa dera mòrt.

Eth Servici d’Ecopatologia dera Fauna Sauvatja dera Factultat de Veterinària dera Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) a emetut aué er informe preliminar des resultats der estudi anatomopatologic, qu’establís que: “non s’an observat herides perforantes damb emorràgies ena pèth o fractures de uassi que hèsquen a suspectar d’un traumatisme per predacion” e que “era preséncia d’edema soscutanèu enes quate extremitats e ena zòna laringau ei compatibla damb ua afectacion sistemica”.

Atau, donc, tot indique que i auec un consum deth cadavre post-mortem, e non i a cap d’evidéncia qu’aguest consum age estat per part der os. Totun, encara cau demorar er estudi tafonomic, qu’ajudarà a determinar eth tipe de bèstia que consumic eth cadavre.

El informe preliminar de la UAB descarta que el ternero muerto la semana pasada fuese víctima de un ataque de oso

Los resultados del informe anatomopatológico llevado a cabo por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) establecen que no se puede determinar la causa de la muerte pero que no se han observado indicios que hagan sospechar de un traumatismo por depredación.

Todo indica que hubo consumo post-mortem del cadáver y se está a la espera de los resultados del informe tafonómico de la UAB, que ayudará a determinar el tipo de animal que consumió los restos.

El pasado 6 de abril el Conselh Generau d’Aran recibió la denuncia de un ganadero por un posible ataque de oso a un ternero en Tredòs. Se recogieron muestras para llevar a cabo las pruebas correspondientes y poder determinar la causa de la muerte.

El Servicio de Ecopatología de la Fauna Salvaje de la Facultad de Veterinaria de la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB) ha emitido hoy el informe preliminar de los resultados del estudio anatomopatológico, que establece que: “no se han observado heridas perforantes con hemorragias en la piel o fracturas óseas que hagan sospechar de un traumatismo por depredación” y que “la presencia de edema subcutáneo en las cuatro extremidades y zona laríngea es compatible con una afectación sistémica”.

Por tanto, todo indica a un consumo del cadáver post mortem, y no hay ninguna evidencia que este consumo haya sido por parte del oso. Aun así, todavía se está a la espera del informe tafonómico, que ayudará a determinar el tipo de animal que consumió el cadáver.

L’informe preliminar de la UAB descarta que el vedell mort la setmana passada fos víctima d’un atac d’os

Els resultats de l’informe anatomopatològic dut a terme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) estableixen que no es pot determinar la causa de la mort però que no s’han observat indicis que facin sospitar d’un traumatisme per depredació.

Tot indica que va haver-hi consum post mortem del cadàver i s’està a l’espera dels resultats de l’informe tafonòmic de la UAB, que ajudarà a determinar el tipus d’animal que va consumir les restes.

El passat 6 d’abril el Conselh Generau d’Aran va rebre la denúncia d’un ramader per un possible atac d’os a un vedell a Tredòs. Es van recollir mostres per a dur a terme les proves corresponents i poder determinar la causa de la mort.

El Servei d’Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha emès avui l’informe preliminar dels resultats de l’estudi anatomopatològic, que estableix que: “no s’han observat ferides perforants amb hemorràgies a la pell o fractures òssies que facin sospitar d’un traumatisme per depredació” i que “la presència d’edema subcutani en les quatre extremitats i zona laríngia és compatible amb una afectació sistèmica”.

Per tant, tot indica a un consum del cadàver post mortem, i no hi ha cap evidència que aquest consum hagi estat per part de l’os. Tot i així, encara s’està a l’espera de l’informe tafonòmic, que ajudarà a determinar el tipus d’animal que va consumir el cadàver.

Info: Conselh Generau d’Aran