Er Ajuntament de Naut Aran inaugurarà de forma oficiau eth nau gimnàs de Gessa aguest pròplèu dimars 6 d’abriu entàs persones empadronades en municipi. Dempús de mès de quate mesi de trabalh e damb un pressupòst de 70.000 èuros, eth consistòri a reformat integraument era sala sociau deth pòble e l’a readaptat en un espaci esportiu diferenciat en tres zònes.

En aguest sens, era prumèra, s’a reconvertit en bar, en tot èster atau eth prumèr establiment d’aguest tipe en pòble dempús de mès de 20 ans sense auer-ne cap. Ath delà, s’a adaptat ua auta part entà plaçar tot tipe de maquinària e elements de ‘fitness’. Fin finau, era sala de balh deth pòble s’a adaptat en un espaci de ‘crossfit’ e activitats dirigides que se prepausaràn pendent es pròplèus setmanes.

Damb es restriccions sanitàries actuaus impausades pera Generalitat de Catalonha, eth gimnàs municipau de Naut Aran poirie acuélher ena zòna interiora enquia un 30% deth maximom der aforament totau.

D’aguesta manèra, e segontes es mètres quarradi dera installacion, sonque cinc persones poirien emplegar era zòna de bar, d’auti cinc era de ‘fitness’, e cinc mès era sala d’activitats coordinades e ‘crossfit’.

Eth baile de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaque que “trabalham en un sistèma de resèrves online mejançant ua aplicacion entà qu’es nòsti vesins poguen reservar ora e non se trapen ena situacion que, en arribar, non agen era possibilitat d’exercitar-se e mantier abituds saludables”.

Enquiath dia 6 de junh eth gimnàs de Gessa serà gratuït entàs vesins empadronats en municipi entà que poguen gaudir d’aguestes installacions. A compdar d’aguesta data, eth consistòri fixarà un prètz entàs sòns vesins, e ua auta tarifa entara rèsta dera Val d’Aran e toristes.

Er orari de dubertura ath public serà de dimars a dissabte de 14:00 a 21:00 ores tot e qu’er Ajuntament de Naut Aran trabalhe damb eth futur sistèma de resèrves entà daurir des des 08:00 deth maitin enquias 22:00 ores dera net.

Ruiz-Canela concrète que “eth nau gimnàs de Gessa supause un besonh que corbim entre es nòsti vesins pr’amor qu’actuauments les calie desplaçar-se a lòcs coma Vielha o Bossòst entà hèr espòrt e mantier abituds saludables”.

La población de Gessa estrenará su nuevo gimnasio mañana martes 6 de abril

El Ayuntamiento de Naut Aran inaugurará forma oficial el nuevo gimnasio de Gessa este próximo martes 6 de abril para las personas empadronadas en el municipio. Tras más de cuatro meses de trabajo y con un presupuesto de 70.000 euros, el consistorio ha reformado íntegramente la sala social del pueblo y la ha readaptado en un espacio deportivo compuesto por tres zonas.

En este sentido, la primera, se ha reconvertido en bar, siendo así el primero en el pueblo tras más de 20 años sin tener ninguno. Por otra parte, se ha adecuado una estancia para colocar todo tipo de maquinaria y elementos de fitness. Por último, la sala de baile del pueblo se ha adaptado en un espacio de ‘crossfit’ y de actividades dirigidas que se plantearán durante las próximas semanas.

Con las restricciones sanitarias actuales impuestas por la Generalitat de Cataluña, el gimnasio municipal de Naut Aran podría acoger en la zona interior hasta un 30% del máximo del aforo total. Por tanto, y según los metros cuadrados de la instalación, únicamente cinco personas podrían utilizar la zona de bar, otras cinco la de fitness y cinco más la sala de actividades coordinadas y ‘crossfit’.

El alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “estamos trabajando en un sistema de reservas online mediante una aplicación para que nuestros vecinos puedan reservar y no se encuentren en la situación de que al llegar no tienen lugar para poder ejercitarse y mantener hábitos saludables”.

Hasta el día 6 de junio el gimnasio de Gessa será gratuito para los vecinos empadronados en el municipio para que puedan disfrutar de estas instalaciones. A partir de esa fecha, el consistorio fijará un precio para sus vecinos, y otra tarifa para el resto de vecinos del Valle de Arán y turistas.

El horario de apertura al público será de martes a sábado de 14:00 a 21:00h aunque el Ayuntamiento de Naut Aran está trabajando con el futuro sistema de reservas para abrir desde las 08:00 de la mañana hasta las 22:00h de la noche.

Ruiz-Canela concreta que “el nuevo gimnasio de Gessa supone una necesidad que cubrimos entre nuestros vecinos ya que actualmente se tenían que desplazar a lugares como Vielha o Bossòst para hacer deporte y mantener hábitos saludables”.

La població de Gessa estrenarà el seu nou gimnàs demà dimarts 6 d’abril

L’Ajuntament de Naut Aran inaugurarà de forma oficial el nou gimnàs de Gessa aquest proper dimarts 6 d’abril per a les persones empadronades al municipi. Després de més de quatre mesos de treball i amb un pressupost de 70.000 euros, el consistori ha reformat íntegrament la sala social del poble i l’ha readaptat en un espai esportiu diferenciat en tres zones.

En aquest sentit, la primera, s’ha reconvertit en bar, sent així el primer establiment d’aquest tipus al poble després de més de 20 anys sense tenir cap. D’altra banda, s’ha adequat una altra part per col·locar tot tipus de maquinària i elements de ‘fitness’. Finalment, la sala de ball del poble s’ha adaptat en un espai de ‘crossfit’ i d’activitats dirigides que es plantejaran durant les properes setmanes.

Amb les restriccions sanitàries actuals imposades per la Generalitat de Catalunya, el gimnàs municipal de Naut Aran podria acollir a la zona interior fins a un 30% del màxim de l’aforament total. Per tant, i segons els metres quadrats de la instal·lació, únicament cinc persones podrien utilitzar la zona de bar, altres cinc la de ‘fitness’ i cinc més la sala d’activitats coordinades i ‘crossfit’.

L’alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “estem treballant en un sistema de reserves online mitjançant una aplicació perquè els nostres veïns puguin reservar hora i no es trobin en la situació que en arribar no tenen lloc per poder exercitar-se i mantenir hàbits saludables”.

Fins el dia 6 de juny el gimnàs de Gessa serà gratuït per als veïns empadronats al municipi perquè puguin gaudir d’aquestes instal·lacions. A partir d’aquesta data, el consistori fixarà un preu per als seus veïns, i una altra tarifa per a la resta de la Vall d’Aran i turistes.

L’horari d’obertura al públic serà de dimarts a dissabte de 14:00 a 21:00h encara que l’Ajuntament de Naut Aran està treballant amb el futur sistema de reserves per obrir des de les 08:00 del matí fins a les 22:00h de la nit.

Ruiz-Canela concreta que “el nou gimnàs de Gessa suposa una necessitat que cobrim entre els nostres veïns ja que actualment s’havien de desplaçar a llocs com Vielha o Bossòst per fer esport i mantenir hàbits saludables”.

Info: Ajuntament de Naut Aran