Eth Conselh Generau d’Aran, amassa damb Lhèida TV, apòste un an mès per aguesta sèria de ficcion e umor entà fomentar era normalizacion lingüistica der aranés ath long des sòns dotze capítols.

Damb er objectiu d’ajudar a difóner eth coneishement der aranés, SIA e es sòns ajudants, amassa damb es auti personatges que ja coneishem des auti ans, se calen en simulacions entà descurbir tradicions, legendes, toponims o ahèrs d’ortografia.

Damb umor e ficcion, era sèria vò fomentar er emplec der aranés e era sua normalizacion lingüistica damb gags, en un totau de dotze capítols, a on se tracten es errors e dobtes mès comuns que podem auer en parlar o escríuer en aranés.

Foto: Conselh Generau d’Aran

Entara sindica d’Aran, Maria Vergés: “damb aguesta cincau temporada apostam de nau, des d’un punt de vista creatiu, en emplec der aranés a trauès der audiovisuau, ua manèra d’impulsar era sua promocion e normalizacion dera nòsta lengua pròpria, que se trape en moments delicats en sòn usatge, sustot entre es mès joeni”. E higie: “En uns darrèri estudis hèti peth govèrn d’Aran auem constatat qu’enes hilats sociaus, es mieis de comunicacion mès freqüenti entre es joeni, sonque un 2% des usatgèrs se comunique en aranés, ues dades que placen era nòsta lengua en ua situacion fragila entara sua subervivença”.

Cau rebrembar qu’es quate prumères temporades  dera sèria se pòden veir de franc e ara carta en https://lleidatv.alacarta.cat/emcoquem.

La serie en aranés “Èm çò qu’èm” cierra el rodaje de la quinta temporada

El Conselh Generau d’Aran, junto con Lleida TV, apuesta un año más por esta serie de ficción y humor para fomentar la normalización lingüística del aranés a lo largo de sus doce capítulos.

Con el objetivo de ayudar a difundir el conocimiento del aranés, SIA y sus ayudantes, junto con otros personajes que ya conocemos de años anteriores, se introducen en simulaciones para descubrir tradiciones, leyendas, topónimos o temas ortográficos.

Con humor y ficción, la serie busca fomentar el empleo del aranés y su normalización lingüística con gags, en un total de doce capítulos, dónde se tratan errores y dudas comunes que se pueden encontrar a la hora de hablar o escribir en aranés.

Foto: Aran Notícies

Para la sindica de Aran, Maria Vergés: “con esta quinta temporada apostamos de nuevo, desde un punto de vista creativo, el empleo del aranés a través del audiovisual una manera de impulsar su promoción y normalización de nuestra lengua propia, que se encuentra en momentos delicados en su uso, sobre todo entre los jóvenes”. Añadía: “En los últimos estudios hechos por el gobierno de Aran hemos constatado qué, en las redes sociales, los medios de comunicación más frecuentes entre los jóvenes, únicamente un 2% de los usuarios se comunica en aranés, unos datos que sitúan nuestra lengua en una situación delicada para su supervivencia”.

Cabe recordar que las cuatro primeras temporadas de la serie se pueden ver gratuitamente y a la carta en https://lleidatv.alacarta.cat/emcoquem.

La sèrie en aranès «Èm çò qu’èm»tanca el rodatge de la cinquena temporada 

El Conselh Generau d’Aran, juntament amb Lleida TV, aposta un any més per aquesta sèrie de ficció i humor per a fomentar la normalització lingüística de l’aranès al llarg dels seus dotze capítols.

Amb l’objectiu d’ajudar a difondre el coneixement de l’aranès, SIA i els seus ajudants, juntament amb altres personatges que ja coneixem d’anys anteriors, s’introdueixen en simulacions per a la descoberta de tradicions, llegendes, topònims o temes ortogràfics.

Amb humor i ficció, la sèrie busca fomentar l’ús de l’aranès i la seva normalització lingüística amb gags, en un total de dotze capítols, on es tracten errors i dubtes comuns que es poden trobar a l’hora de parlar o escriure en aranès.

Foto: Aran Notícies

Per a la sindica d’Aran, Maria Vergés: «Amb aquesta cinquena temporada apostem de nou, des d’un punt de vista creatiu, l’ús de l’aranès a través de l’audiovisual una manera d’impulsar la seva promoció i normalització de la nostra llengua pròpia, que es troba en moments delicats en el seu ús, sobretot entre els joves». Afegia: «En els últims estudis fets pel govern d’Aran hem constatat què, en la xarxes socials, els mitjans de comunicació més freqüents entre els joves, únicament un 2% dels usuaris es comunica en aranès, unes dades que situen la nostra llengua en una situació delicada per a la seva supervivència».

Cal recordar que les quatre primeres temporades de la sèrie es poden veure gratuïtament i a la carta en https://lleidatv.alacarta.cat/emcoquem.

Info: Conselh Generau d’Aran