Aguest cicle gratuït qu’a lòc per tota Catalonha, enguan celèbre era sua 49au edicion, e arribe per prumèr viatge ena Val d’Aran, damb era participacion des còlhes de dances tradicionaus araneses, en tot èster organizat per Es Fradins de Vielha.

Aguest dimenge 5 de seteme, eth Centre Polivalent de Vielha acuelh era celebracion des jornades internacionaus folcloriques d’ADIFOLK, que s’amien a tèrme en ua vintia de poblacions de Catalonha. Eth Centre Polivalent serà er escenari d’ua mòstra de dances deth Conjunt Nacionau Albanés de Macedònia deth Nòrd, a compdar des 18:30, e d’ua ora e mieja de durada.

Ei eth prumèr viatge que Vielha e era Val d’Aran acuelhen aguestes jornades culturaus, e ac hèn dera man d’Es Fradins de Vielha, damb era collaboracion der Ajuntament de Vielha e Mijaran e deth Conselh Generau d’Aran. Aguest cicle artenh era 49au edicion en Catalonha, damb era preséncia de grups folclorics de musica e dança de tot eth mon, pendent eth 3 e eth 12 de seteme. En Vielha, es desparières còlhes de dances (Es Fradins de Vielha, era Còlha de Santa Maria de Mijaran, es Sautarèths de Bossòst e es Corbilhuèrs de Les), aufriràn un Tricotè, coma mòstra aranesa en aguest hestau, abantes de gaudir der espectacle de dances albaneses.

Era entrada a d’aguest espectacle ei gratuïta, mès a conseqüéncia dera pandémia dera COVID-19, er aforament ei limitat e s’auràn de seguir es mesures sanitàries vigentes. Es entrades se pòden aquerir ena Oficina de Torisme de Vielha.

“Ei un gran aunor entà Vielha e Mijaran poder compdar damb era preséncia, per prumèr viatge en nòste territòri, deth hestau de jornades internacionaus folcloriques d’ADIFOLK. Es nòstes còlhes haràn ua petita mòstra des dances tradicionaus araneses, ath viatge que gaudiram de dances d’un país europèu coma ei Macedònia deth Nòrd”, comente era còsso de cultura de Vielha e Mijaran, Raquel Martinez. E ahig que “era bona situacion en relacion ara pandémia mos permet acuélher aguest tipe d’eveniments, en tot préner es mesures avientes entà evitar contagis e, atau, poder gaudir d’ua serada culturau de qualitat”.

Pera sua part, Cristina Riu, presidenta d’Es Fradins de Vielha, comente que “ei ua grana escadença entà escambiar cultura entre era Val d’Aran e Macedònia deth Nòrd. Es desparièrs grups de dances aranesi mos auem metut d’acòrd entà barar un Tricotè, coma mòstra de benvenguda ath grup convidat, e gaudir amassa d’aguesta serada culturau”.

El Centro Polivalente de Vielha acoge este domingo las jornadas internacionales folclóricas de ADIFOLK, con una muestra de danzas de Macedonia del Norte

Este ciclo gratuito que tiene lugar por toda Catalunya, este año celebra su 49ª edición, y llega por primera vez a la Val d’Aran, con la participación de los grupos de danzas tradicionales aranesas, siendo organizado por Es Fradins de Vielha.

Este domingo 5 de septiembre, el Centro Polivalente de Vielha acoge la celebración de las jornadas internacionales folclóricas de ADIFOLK, que se llevan a cabo en una veintena de poblaciones de Catalunya. El Centro Polivalente será el escenario de una muestra de danzas del Conjunto Nacional Albanés de Macedonia del Norte, a partir de las 18:30, y de una hora y media de duración.

Es la primera vez que Vielha y la Val d’Aran acogen estas jornadas culturales, y lo hacen de la mano de Es Fradins de Vielha, con la colaboración del Ayuntamiento de Vielha e Mijaran y del Conselh Generau d’Aran. Este ciclo consigue la 49ª edición en Catalunya, con la presencia de grupos folclóricos de música y danza de todo el mundo, durante el 3 y el 12 de septiembre. En Vielha, los diferentes grupos de danzas (Es Fradins de Vielha, la Còlha de Santa Maria de Mijaran, los Sautarèths de Bossòst y los Corbilhuèrs de Les), ofrecerán un Tricotè, como muestra aranesa en este festival, antes de disfrutar del espectáculo de danzas albanesas.

La entrada a este espectáculo es gratuita, pero como consecuencia de la pandemia de la COVID-19, el aforo es limitado y se tendrán que seguir las medidas sanitarias vigentes. Las entradas pueden adquirirse en la Oficina de Turismo de Vielha.

“Es un gran honor para Vielha e Mijaran poder contar con la presencia, por primera vez en nuestro territorio, del festival de jornadas internacionales folclóricas de ADIFOLK. Nuestros grupos harán una pequeña muestra de las danzas tradicionales aranesas, al mismo tiempo que disfrutaremos de danzas de un país europeo como es Macedonia del Norte”, comenta la concejala de cultura de Vielha e Mijaran, Raquel Martinez. Y añade que “la buena situación en relación a la pandemia nos permite acoger este tipo de eventos, tomando las medidas adecuadas para evitar contagios y, así, poder disfrutar de una velada cultural de calidad”.

Por su parte, Cristina Riu, presidenta de Es Fradins de Vielha, comenta que “es una gran ocasión para intercambiar cultura entre la Val d’Aran y Macedonia del Norte. Los diferentes grupos de danzas aranesas nos hemos puesto de acuerdo para bailar un Tricotè, como muestra de bienvenida al grupo invitado, y disfrutar conjuntamente de esta velada cultural”.

El Centre Polivalent de Vielha acull aquest diumenge les jornades internacionals folklòriques de ADIFOLK, amb una mostra de danses de Macedònia del Nord

Aquest cicle gratuït que té lloc per tota Catalunya, enguany celebra la seva 49a edició, i arriba per primera vegada a la Val d’Aran, amb la participació dels grups de danses tradicionals araneses, sent organitzat per Es Fradins de Vielha.

Aquest diumenge 5 de setembre, el Centre Polivalent de Vielha acull la celebració de les jornades internacionals folklòriques de ADIFOLK, que es duen a terme en una vintena de poblacions de Catalunya. El Centre Polivalent serà l’escenari d’una mostra de danses del Conjunt Nacional Albanès de Macedònia del Nord, a partir de les 18.30, i d’una hora i mitja de durada.

És la primera vegada que Vielha i la Val d’Aran acullen aquestes jornades culturals, i ho fan de la mà de Es Fradins de Vielha, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i del Conselh Generau d’Aran. Aquest cicle aconsegueix la 49a edició a Catalunya, amb la presència de grups folklòrics de música i dansa de tot el món, durant el 3 i el 12 de setembre. A Vielha, els diferents grups de danses (Es Fradins de Vielha, la Còlha de Santa Maria de Mijaran, els Sautarèths de Bossòst i els Corbilhuèrs de Les), oferiran un Tricotè, com a mostra aranesa en aquest festival, abans de gaudir de l’espectacle de danses albaneses.

L’entrada a aquest espectacle és gratuïta, però a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, l’aforament és limitat i s’hauran de seguir les mesures sanitàries vigents. Les entrades poden adquirir-se a l’Oficina de Turisme de Vielha.

“És un gran honor per a Vielha e Mijaran poder comptar amb la presència, per primera vegada en el nostre territori, del festival de jornades internacionals folklòriques de ADIFOLK. Els nostres grups faran una petita mostra de les danses tradicionals araneses, al mateix temps que gaudirem de danses d’un país europeu com és Macedònia del Nord”, comenta la regidora de cultura de Vielha e Mijaran, Raquel Martinez. I afegeix que “la bona situació en relació a la pandèmia ens permet acollir aquest tipus d’esdeveniments, prenent les mesures adequades per a evitar contagis i, així, poder gaudir d’una vetllada cultural de qualitat”.

Per part seva, Cristina Riu, presidenta de Es Fradins de Vielha, comenta que “és una gran ocasió per a intercanviar cultura entre la Val d’Aran i Macedònia del Nord. Els diferents grups de danses araneses ens hem posat d’acord per a ballar un Tricotè, com a mostra de benvinguda al grup convidat, i gaudir conjuntament d’aquesta vetllada cultural”.

Info: Ajuntament de Vielha e Mijaran