Aguesta tecnologia permeterie hèr front a un des principaus punts febles deth territòri, qu’ei era manca de cobertura mobil, entà poder implementar, de forma transversau en toti es sectors economics, es procèssi de digitalizacion de besonh entà esdevier ua destinacion intelligenta e generar un marc d’oportunitats a nivèu tecnologic.

Eth Conselh Generau d’Aran inície un projècte d’innovacion qu’a coma principau objectiu crear ua infraestructura d’antenes entà desplegar un hilat de cobertura LORA qu’ajude ara Val d’Aran a auançar entà esdevier ua destinacion intelligenta e hèr eth nòste territòri mès competitiu a nivèu digitau, en tot generar un marc d’oportunitats a nivèu tecnologic.

“Eth govèrn deth Conselh Generau d’Aran vò amiar a tèrme un procés de digitalizacion e innovacion en tot apostar per aplicar er Internet des Causes en diuèrsi sectors dera Val d’Aran, totun, coma territòri rurau e de montanha auem de hèr front a fòrça rèptes entà convertir-mos en ua destinacion intelligenta ena qu’eth procés de digitalizacion sigue transversau en toti es sectors economics deth territòri”, afirmaue era sindica d’Aran, Maria Vergés, en tot híger que: “un des nòsti principaus punts febles ei era insufisent cobertura mobil damb era que compdam entà amiar a tèrme es procèssi de connexion e digitalizacion de besonh”.

Ei per aguest motiu qu’eth govèrn deth Conselh Generau aquesirà quauques antenes de cobertura LORA, un tipe de cobertura ràdio (800 MHz) que s’artenh a partir deth plaçament estrategic d’antenes de baish còst e que permet connectar de forma simpla e eficient sensors repartidi per tot eth territòri sense eth besonh de compdar damb cobertura mobil. Aguesti sensors pòden èster consultadi a trauès de quinsevolh tipe de dispositiu (mobil, tablet o ordenador), en tot recéber informacion de çò que passe en un punt remot o connectant procèssi sense eth besonh de cobertura.

“Aguesta tecnologia mos pòt èster util entà diuèrses foncions coma eth contròl d’accèssi as ribères e d’auti punts de naut interès toristic, era monitorizacion dera ramaderia entath contròl deth bestiar e era prevencion d’atacs d’os, eth seguiment e monitorizacion de risqui naturaus coma lauegi, inondacions, incendis o estacions meteorologiques o ena proteccion civiu, en tot crear punts de cobertura de secors o sensors de seguiment de persones en punts sense cobertura mobil, per exemple”, explicaue era sindica.

Cau rebrembar qu’aguesta tecnologia dejà se comencèc a aplicar aguest ostiu en ua pròva pilòt entara monitorizacion dera ramaderia extensiva deth territòri mejançant colièrs de geolocalizacion e estat deth bestiar, e tanben entath contròl de risqui naturaus. Eth pròplèu pas que prevé eth Conselh Generau d’Aran ei començar a aplicar aguesta cobertura entara digitalizacion deth contròl d’accèssi ar entorn naturau.

El Conselh Generau d’Aran apuesta por la cobertura LORA para convertirse en un destino inteligente

Esta tecnología permitiría hacer frente a uno de los principales puntos débiles del territorio, que es la falta de cobertura móvil, para poder implementar, de forma transversal en todos los sectores económicos, los procesos de digitalización necesarios para convertirse en un destino inteligente y generar un marco de oportunidades a nivel tecnológico.

El Conselh Generau d’Aran inicia un proyecto de innovación que tiene como principal objetivo crear una infraestructura de antenas para desplegar una red de cobertura LORA que ayude a la Val d’Aran a avanzar para convertirse en un destino inteligente y hacer nuestro territorio más competitivo a nivel digital, generando un marco de oportunidades a nivel tecnológico.

“El gobierno del Conselh Generau d’Aran quiere llevar a cabo un proceso de digitalización e innovación apostando por aplicar el Internet de las Cosas en distintos sectores de la Val d’Aran, sin embargo, como territorio rural y de montaña tenemos que hacer frente a muchos retos para convertirnos en una destinación inteligente en la que el proceso de digitalización sea transversal en todos los sectores económicos del territorio”, afirmaba la síndica de Aran, Maria Vergés, añadiendo que: “uno de nuestros principales puntos débiles es la insuficiente cobertura móvil con la que contamos para poder llevar a cabo los procesos de conexión y digitalización necesarios”.

Es por ese motivo que el gobierno del Conselh Generau adquirirá algunas antenas de cobertura LORA, un tipo de cobertura radio (800 MHz) que se consigue a partir de instalación estratégica de antenas de bajo coste y que permite conectar de forma sencilla y eficiente sensores repartidos por todo el territorio sin la necesidad de contar con cobertura móvil. Estos sensores pueden ser consultados a través de cualquier tipo de dispositivo (móvil, tablet u ordenador), recibiendo información de lo que pasa en un punto remoto o conectando procesos sin necesidad de cobertura.

“Esta tecnología nos puede resultar útil para distintas funciones como el control de acceso a las riberas y otros puntos de alto interés turístico, la monitorización de la ganadería extensiva para el control del ganado y la prevención de ataques de oso, el seguimiento y monitorización de riesgos naturales (aludes, inundaciones, incendios o estaciones meteorológicas) o en el ámbito de la protección civil, creando puntos de cobertura de socorro o sensores de seguimiento de personas en puntos sin cobertura móvil, por ejemplo”, explicaba la síndica.

Hay que recordar que esta tecnología ya se comenzó a aplicar este verano en una prueba piloto para la monitorización de la ganadería extensiva del territorio mediante collares de geolocalización y estado del ganado, y también para el control de riesgos naturales. El próximo paso que prevé el Conselh Generau d’Aran es comenzar a aplicar esta cobertura para la digitalización del control de accesos al entorno natural.

El Conselh Generau d’Aran aposta per la cobertura LORA per a convertir-se en una destinació intel·ligent

Aquesta tecnologia permetria fer front a un dels principals punts febles del territori, que és la falta de cobertura mòbil, per a poder implementar, de manera transversal en tots els sectors econòmics, els processos de digitalització necessaris per a convertir-se en una destinació intel·ligent i generar un marc d’oportunitats a nivell tecnològic.

El Conselh Generau d’Aran inicia un projecte d’innovació que té com a principal objectiu crear una infraestructura d’antenes per a desplegar una xarxa de cobertura LORA que ajudi la Val d’Aran a avançar per a convertir-se en una destinació intel·ligent i fer el nostre territori més competitiu a nivell digital, generant un marc d’oportunitats a nivell tecnològic.

“El govern del Conselh Generau d’Aran vol dur a terme un procés de digitalització i innovació apostant per aplicar la Internet de les Coses en diferents sectors de la Val d’Aran, no obstant això, com a territori rural i de muntanya hem de fer front a molts reptes per a convertir-nos en una destinació intel·ligent en la qual el procés de digitalització sigui transversal en tots els sectors econòmics del territori”, afirmava la síndica d’Aran, Maria Vergés, afegint que: “un dels nostres principals punts febles és la insuficient cobertura mòbil amb la qual comptem per a poder dur a terme els processos de connexió i digitalització necessaris”.

És per aquest motiu que el govern del Conselh Generau adquirirà algunes antenes de cobertura LORA, un tipus de cobertura radio (800 MHz) que s’aconsegueix a partir d’instal·lació estratègica d’antenes de baix cost i que permet connectar de manera senzilla i eficient sensors repartits per tot el territori sense la necessitat de comptar amb cobertura mòbil. Aquests sensors poden ser consultats a través de qualsevol mena de dispositiu (mòbil, tauleta o ordinador), rebent informació del que passa en un punt remot o connectant processos sense necessitat de cobertura.

“Aquesta tecnologia ens pot resultar útil per a diferents funcions com el control d’accés a les riberes i altres punts d’alt interès turístic, el monitoratge de la ramaderia extensiva per al control del bestiar i la prevenció d’atacs d’ós, el seguiment i monitoratge de riscos naturals (allaus, inundacions, incendis o estacions meteorològiques) o en l’àmbit de la protecció civil, creant punts de cobertura de socors o sensors de seguiment de persones en punts sense cobertura mòbil, per exemple”, explicava la síndica.

Cal recordar que aquesta tecnologia ja es va començar a aplicar aquest estiu en una prova pilot per al monitoratge de la ramaderia extensiva del territori mitjançant collarets de geolocalització i estat del bestiar, i també per al control de riscos naturals. El pròxim pas que preveu el Conselh Generau d’Aran és començar a aplicar aquesta cobertura per a la digitalització del control d’accessos a l’entorn natural.

Info: Conselh Generau d’Aran