Era passada setmana, s’inicièc ua pròva pilòt damb era empresa Ixorigue, que repartic a diuèrsi ramadèrs dera Val d’Aran es sòns colièrs GPS entath contròl automatic e gestion digitau des ramats, e qu’ath delà garantissen eth bon foncionament des dispositius en tot aufrir cobertura mobil e LORA mejançant antenes que balhen senhau en zònes damb mens cobertura.

“Deth govèrn d’Aran ençà auem constatat eth besonh qu’an es nòsti ramadèrs e ramadères de compdar damb dispositius de geolocalizacion entàs sòns ramats, que siguen foncionaus e damb bona senhau, entà facilitar atau eth sòn trabalh” afirmaue eth conselhèr de Territòri, Paisatge e Gestion Ambientau, Francés Bruna, en tot híger que: “per aguest motiu auem gestionat, a trauès de HèPic, era implementacion d’ua pròva pilòt qu’a de servir entà melhorar eth sistèma actuau, e que supause ua fòrta apòsta pera innovacion en nòste territòri”.
Hè un temps, eth Departament de Territòri, Paisatge e Gestion Ambientau e HèPic organizèren ua amassada entre es ramadèrs e diuèrses empreses tecnologiques qu’aufrien solucions ad aguest sector. Es ramadèrs se mostèren fòrça interessadi peth Ixotrack, eth colièr GPS de Ixorigue que, mejançant cobertura mobil o cobertura LORA (radio), permet controlar de forma digitau er estat deth bestiar.

Era cobertura LORA permeterà, gràcies ara installacion d’antenes en zònes mès remotes, assegurar qu’es dispositius agen melhor senhau e es animaus poguen èster localizables encara que se trapen en zònes sense cobertura mobil. Ath delà, trabalhen tanben entà poder incorporar ad aguest servici prediccions der estat der animau, ei a díder, se se trape de part, s’ei malaut o i a bèth problèma.
Pendent era darrèra setmana, pr’amor der interés deth sector en aguest dispositiu, s’inicièc era pròva pilot en tot repartir diuèrsi colièrs de pròva damb cobertura mobil e LORA e installar ua antena entà hèr pròves en Baish Aran.

El Conselh Generau d’Aran impulsa el control automático y gestión digital de los rebaños
La pasada semana, se inició una prueba piloto con la empresa Ixorigue, que prestó a varios ganaderos de la Val d’Aran sus collares GPS para el control automático y gestión digital de los rebaños, y que además garantizan el buen funcionamiento de los dispositivos ofreciendo cobertura móvil y LORA mediante antenas que brindan señal en zonas con menos cobertura.
“Desde el gobierno de Aran hemos constatado la necesidad que tienen nuestros ganaderos y ganaderas de contar con dispositivos de geolocalización para sus rebaños, que sean funcionales y con una buena señal, para facilitarles el trabajo” afirmaba el consejero de Territorio, Paisaje y Gestión Ambiental, Francés Bruna, añadiendo que: “por este motivo hemos gestionado, a través de HèPic, la implementación de una prueba piloto que tiene que servir para mejorar el sistema actual, y que supone una fuerte apuesta por la innovación en nuestro territorio”.
Hace unas semanas, el Departamento de Territorio, Paisaje y Gestión Ambiental y HèPic organizaron una reunión entre los ganaderos y diversas empresas tecnológicas que ofrecían soluciones a este sector. Los ganaderos se mostraron muy interesados por Ixotrack, el collar GPS de Ixorigue que, mediante cobertura móvil o LORA (radio), permite controlar de forma digital el ganado.

La cobertura LORA permitirá, gracias a la instalación de antenas en zonas más remotas, asegurar que los dispositivos tengan mejor señal y los animales puedan estar localizables aunque se encuentren en zonas sin cobertura móvil. Además, trabajan también para poder incorporar a este servicio predicciones del estado del animal, es decir, si se encuentra de parto, en celo, si está enfermo o hay otro problema.
Durante la última semana, a causa del interés del sector en este dispositivo, se inició la prueba piloto repartiendo diversos collares de prueba con cobertura móvil y LORA e instalando una antena en el Baish Aran.

El Conselh Generau d’Aran impulsa el control automàtic i gestió digital dels ramats
La setmana passada, es va iniciar una prova pilot amb l’empresa Ixorigue, que va prestar a diversos ramaders de la Val d’Aran els seus collarets GPS per al control automàtic i gestió digital dels ramats, i que a més garanteixen el bon funcionament dels dispositius oferint cobertura mòbil i LORA mitjançant antenes que brinden senyal en zones amb menys cobertura.
“Des del govern d’Aran hem constatat la necessitat que tenen els nostres ramaders i ramaderes de comptar amb dispositius de geolocalització per als seus ramats, que siguin funcionals i amb un bon senyal, per a facilitar-los el treball” afirmava el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, afegint que: “per aquest motiu hem gestionat, a través de HèPic, la implementació d’una prova pilot que ha de servir per a millorar el sistema actual, i que suposa una forta aposta per la innovació en el nostre territori”.
Fa unes setmanes, el Departament de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental i HèPic van organitzar una reunió entre els ramaders i diverses empreses tecnològiques que oferien solucions a aquest sector. Els ramaders es van mostrar molt interessats per Ixotrack, el collaret GPS de Ixorigue que, mitjançant cobertura mòbil o LORA (ràdio), permet controlar de manera digital el bestiar.

La cobertura LORA permetrà, gràcies a la instal·lació d’antenes en zones més remotes, assegurar que els dispositius tinguin millor senyal i els animals puguin estar localitzables encara que es trobin en zones sense cobertura mòbil. A més, treballen també per a poder incorporar a aquest servei prediccions de l’estat de l’animal, és a dir, si es troba de part, en zel, si està malalt o hi ha un altre problema.
Durant l’última setmana, a causa de l’interès del sector en aquest dispositiu, es va iniciar la prova pilot repartint diversos collarets de prova amb cobertura mòbil i LORA i instal·lant una antena al Baish Aran.

Info: Conselh Generau d’Aran