HèPic, eth Centre d’Innovacion Territoriau d’Aran a estat present n’aguesta trobada nacionau, en tot representar ath Conselh Generau d’Aran e explicar es accions qu’era maxima institucion aranesa amie a tèrme en matèria d’innovacion. Eth Hub d’Innovacion Territoriau d’Aran forme part der hilat de CITs de tota Espanha e qu’ei impulsada peth Ministèri tara Transicion Ecologica e Rèpte Demografic.

Aguest eveniment amassaue a mès de 450 persones vengudes de tot er Estat espanhòu, entre es que se trapauen representants institucionaus, membres des diuèrsi CITs, empreses, start-up’s, associacions e agents sociaus e economics qu’apòsten per un futur entàs territòris ruraus.

HèPic forme part der hilat de Centres d’Innovacion Territoriau, ua iniciativa impulsada pera Secretaria Generau de Rèpte Demografic deth Ministèri de Transicion Ecologica e Rèpte Demografic qu’amasse onze centres de tota Espanha damb er objectiu de potenciar eth mon rurau, desvolopar projèctes d’innovacion adaptadi ara realitat de cada zòna e promòir ua milhora dera qualitat de vida enes pòbles.

Foto: Conselh Generau d’Aran

Ena trobada poderen escambiar idèes, metodologies e bones practiques entà impulsar ua dinamizacion reau e sostenibla des territòris de baisha densitat de poblacion. Se realizèren conferéncies, debats, taules redones e presentacions de projèctes a on destaquèren es potencialitats de cada territòri e se tracèren camins comuns entà superar es rèptes qu’afècten de forma similara a totes es zònes ruraus, coma era manca de servicis basics, era despoblacion, era manca d’oportunitats laboraus o era escassa connectivitat tecnologica.

Era ministra de Transicion Ecologica e Rèpte Demografic, Sara Aagesen, acompanhada deth Secretari Generau de Rèpte Demografic, Paco Boya, visitèren er stand de HèPic en tot conéisher de forma dirècta es projèctes mès innovadors que se desvolopen actuauments en Aran, coma eth desplegament der hilat d’antenes de radiofreqüéncia LoRa que permet ua cobertura de connectivitat en mès deth 80% dera Val d’Aran, e que permet, entre d’auti, eth seguiment e contròl des ramats enes montanhes; eth projècte OviHuec, eth ramat municipau de Vilamòs destinat ara reduccion deth risc d’incèndis e de metuda en valor deth producte agroalimentari o eth projècte pilòt amiat a tèrme damb era empresa Pirineos Drone Aviation, que permeterà testejar eth transpòrt de mercaderies damb drons d’enquia 100 kg en zònes d’accès complicat, ua solucion que pòt reconfigurar eth modèl logistic en zònes de montanha.

Eth vicesindic dusau e conselhèr de gestion ambientau e Innovacion, Oriol Sala, avaloraue “fòrça positivaments aguesta trobada nacionau pr’amor qu’ei ua escadença excellenta entà visibilizar es problematiques pròpries des zònes ruraus, promòir estratègies comunes e crear ligams damb d’auti territòris qu’afronten rèptes semblants”. En tot híger que “damb aguesta participacion, se refortilhe era posicion dera Val d’Aran coma un territòri innovador e capdauantèr en projèctes que combinen sostenibilitat, tecnologia e preservacion deth paisatge”.

El Conselh Generau presenta sus proyectos de innovación en la II edición del “Encuentro Nacional de la RedCIT” en Ponferrada

HèPic, el Centro de Innovación Territorial de Aran estuvo presente en este encuentro nacional, representando al Conselh Generau d’Aran y explicando las acciones que la máxima institución aranesa lleva a cabo en materia de innovación. El Hub de Innovación Territorial de Aran forma parte de la red de CITs de toda España y que es impulsada por el Ministerio por la Transición Ecológica y Reto Demográfico.

Este acontecimiento reunía además de 450 personas de todo el Estado español, entre las que se encontraban representantes institucionales, miembros de los diferentes CITs, empresas, start-up’s, asociaciones y agentes sociales y económicos que apuestan por un futuro por los territorios rurales.

HèPic forma parte de la red de Centros de Innovación Territorial, una iniciativa impulsada por la Secretaría General de Reto Demográfico del Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico que reúne once centros de toda España con el objetivo de potenciar el mundo rural, desarrollar proyectos de Innovación adaptada a la realidad de cada zona y promover una mejora de la calidad de vida en los pueblos.

Foto: Conselh Generau d’Aran

En el encuentro pudieron intercambiar ideas, metodologías y buenas prácticas para impulsar una dinamización real y sostenible de los territorios de baja densidad de población. Se realizaron conferencias, debates, mesas redondas y presentaciones de proyectos donde destacaron las potencialidades de cada territorio y trazaron caminos comunes para superar los retos que afectan de forma similar a todas las zonas rurales, como la falta de servicios básicos, la despoblación, la falta de oportunidades laborales o la escasa conectividad tecnológica.

La ministra de Transición Ecológica y Reto Demográfico, Sara Aagesen, acompañada del Secretario General de Reto Demográfico, Paco Boya, visitaron el estand de HèPic conociendo de forma directa los proyectos más innovadores que se desarrollan actualmente en Aran, como el despliegue de la red de antenas de radiofrecuencia LoRa que permite una cobertura de conectividad en más del 80% de la Val d’Aran, y que permite, entre otros, el seguimiento y control de los rebaños en las montañas; el proyecto OviHuec, el rebaño municipal de Vilamòs destinado a la reducción del riesgo de incendios y de puesta en valor del producto agroalimentario o el proyecto piloto llevado a cabo con la empresa Pirineos Drone  Aviation, que permitirá testear el transporte de mercancías con drones de hasta 100 kg en zonas de acceso complicado, una solución que puede reconfigurar el modelo logístico en zonas de montaña.

El vice síndico segundo y consejero de gestión ambiental e Innovación, Oriol Sala, valoraba “muy positivamente este encuentro nacional ya que es una ocasión excelente para dar visibilidad a las problemáticas propias de las zonas rurales, promover estrategias comunes y crear enlaces con otros territorios con retos parecidos”. Añadiendo que “con esta participación, se refuerza la posición de la Val d’Aran como un territorio innovador y pionero en los proyectos que combinan sostenibilidad, tecnología y preservación del paisaje”.

El Conselh Generau presenta els seus projectes d’innovació en la II edició del “Encuentro Nacional de la RedCIT” a Ponferrada

HèPic, el Centre d’Innovació Territorial d’Aran ha estat present en aquesta trobada nacional, representant al Conselh Generau d’Aran i explicar les accions que la màxima institució aranesa duu a terme en matèria d’innovació. El Hub d’Innovació Territorial d’Aran forma part de la xarxa de CITs de tota Espanya i que és impulsada pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Aquest esdeveniment reunia a més de 450 persones vingudes de tot l’Estat espanyol, entre les que es trobaven representants institucionals, membres dels diversos CITs, empreses, start-up’s, associacions i agents socials i econòmics que aposten per un futur pels territoris rurals.

HèPic forma part de la xarxa de Centres d’Innovació Territorial, una iniciativa impulsada per la Secretaria General de Repte Demogràfic del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic que reuneix onze centres de tota Espanya amb l’objectiu de potenciar el món rural, desenvolupar projectes d’innovació adaptada a la realitat de cada zona i promoure una millora de la qualitat de vida als pobles.

Foto: Conselh Generau d’Aran

En la trobada van poder intercanviar idees, metodologies i bones pràctiques per impulsar una dinamització real i sostenible dels territoris de baixa densitat de població. Es van realitzar conferències, debats, taules rodones i presentacions de projectes on van destacar les potencialitats de cada territori i van traçar camins comuns per superar els reptes que afecten de forma similar a totes les zones rurals, com la falta de serveis bàsics, la despoblació, la falta d’oportunitats laborals o l’escassa connectivitat tecnològica.

La ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Sara Aagesen, acompanyada del Secretari General de Repte Demogràfic, Paco Boya, van visitar l’estand d’HèPic coneixent de forma directa els projectes més innovadors que es desenvolupen actualment a l’Aran, com el desplegament de la xarxa d’antenes de radiofreqüència LoRa que permet una cobertura de connectivitat en més del 80% de la Val d’Aran, i que permet, entre d’altres, el seguiment i control dels ramats a les muntanyes; el projecte OviHuec, el ramat municipal de Vilamòs destinat a la reducció del risc d’incendis i de posada en valor del producte agroalimentari o el projecte pilot dut a terme amb l’empresa Pirineos Drone Aviation, que permetrà testejar el transport de mercaderies amb drons de fins a 100 kg a zones d’accés complicat, una solució que pot reconfigurar el model logístic a zones de muntanya.

El vicesindic segon i conseller de gestió ambiental i Innovació, Oriol Sala, valorava “molt positivament aquesta trobada nacional ja que és una ocasió excel·lent per donar visibilitat a les problemàtiques pròpies de les zones rurals, promoure estratègies comuns i crear enllaços amb d’altres territoris que enfronten reptes semblants”. Afegint que “amb aquesta participació, es reforça la posició de la Val d’Aran com un territori innovador i capdavanter en els projectes que combinin sostenibilitat, tecnologia i preservació del paisatge”.

Info: Conselh Generau d’Aran