L’objectiu de la campanya anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” és contribuir a posar en pràctica noves formes de finançament sumant microaportacions públiques i privades per reactivar el teixit socioeconòmic de l’Alt Pirineu i Aran.

Aquesta tardor està previst engegar  una convocatòria pilot de finançament col•lectiu de projectes amb retorn social al territori, anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran” en la qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge
http://ca.goteo.org/#foundation

Es preveu repartir 48.000€ o més en un màxim de 6 projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell,  la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de la Diputació de Lleida, Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Direcció General de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental.

La convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran s’iniciarà el proper 19 d’octubre i s’hi podran presentar fins al 13 de desembre, amb un màxim de 2 projectes, qualsevol professional autònom, associació, cooperativa, micro-empresa que tingui la seu social o domicili a l’Alt Pirineu i Aran.

Es preveu escollir un projecte per comarca, fins a un màxim de 6, d’acord amb la puntuació obtinguda d’acord amb les bases, en les quals es valoren les mesures previstes pel projecte amb un impacte positiu al territori en termes socials, de sostenibilitat, equilibri territorial, d’enfortiment democràtic, d’innovació i sempre que s’assoleixi la puntuació mínima requerida en termes de viabilitat del projecte i retorn social. En cas de no assolir aquesta puntuació es preveu poder escollir el següent projecte més puntuat independentment de la comarca o deixar-la deserta.

Els projectes, un cop siguin escollits per participar en el matchfunding rebran una formació i acompanyament intensiu durant el gener de 2021 per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micro-mecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000€) dels respectius projectes.

El networking a la Val d’Aran serà el proper dia 2 d’octubre a les 17:00h on es treballarà de manera col·lectiva entre els projectes participants com millorar estratègies i aspectes clau per impulsar els projectes a través del micromecenatge.

La Fundació Goteo és una organització sense ànim de lucre especialitzada en economia social i solidària que dona cobertura legal al Matchfunding en forma de micro-donacions i ofereix als mecenes avantatges fiscals per aquest fet. És a més la plataforma de micro-mecenatge de codi obert precursora del Matchfunding per a projectes amb retorn social públic, amb més de 10 anys d’experiència i amb un dels percentatges més alts d’èxit de les campanyes 79,8 %.

Trobareu tota la informació a: https://arrelat.fempirineu.cat/ca/