En total, comptant els naixements que s’han registrat a banda i banda dels Pirineus, es calcula que enguany han hagut al voltant de 6 reproduccions amb 9 cadells nous, tot i que se’n podrien detectar més en els propers mesos.

L’any passat, es van registrar en total 10 noves cries de 5 femelles diferents, xifra només assolida abans els anys 2016 i 2017.

L’equip de seguiment de l’os bru als Pirineus ha confirmat la primera dada de reproducció de la temporada d’un exemplar a la comarca del Pallars Sobirà, dins de l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, una càmera de fototrampeig va captar a mitjan agost per primer cop enguany, una imatge d’una cria d’aquest any a la Vall de Cardós.

La fotografia mostra el cadell acompanyat de la seva mare, pujant un dels arbres  situats a prop de les càmeres, marcats per atraure els animals i facilitar el seguiment de la població. Es tracta d’una zona on acostumen a reproduir-se les femelles Caramellita i Boavi.

Per la seva banda, a la Val d’Aran, entre finals de juny i el mes de juliol, es va observar en diverses ocasions una femella amb dues cries a les valls de Varradòs i Toran.

Amb aquests nous naixements es calcula que la xifra d’ossos al Pirineu és de gairebé 60 exemplars.

Info: Departament de Territori i Sostenibilitat gencat.cat