En Naut Pirineu e Aran son 11.000 es alumnes d’educacion infantila, primària, ESO, bachillerat, cicles formatius e FP qu’an començat es classes aguest deluns damb normalitat e minimes incidències.

Avaloracion positiva der inici escolar en Naut Aran

Es mainatges e mainades des escòles de Naut Aran an començat eth cors escolar enes diuèrsi centres deth municipi sense cap tipe de contratemps. Des deth consistòri, s’an seguit toti es protocòus de besonh entà previer quinsevolh risc que sigue de contagi en inici d’ua naua era educativa en plea crisi deth coronavirus.

Toti es complèxes compden damb dispensadors de gèu idroalcoholic entà desinfectar-se es mans en tot moment e tapisi entà hèr eth pròpri damb eth cauçat. Aguesti materiaus an estat proporcionadi per Ajuntament de Naut Aran entà melhorar enes tecniques de prevencion.

Atau madeish, e coma indiquen totes es mesures prepausades pera Generalitat de Catalonha, es professors e educadors pòrten mascareta, prenen era temperatura as mainatges e les dan entrada per grops estables en files separades. Aguest procès s’a realizat tant en collègi Ruda de Salardú, coma Loseron d’Arties, Sant Martí de Gèssa o Eth Cargolh de Tredòs.

En casi concrèts coma era escòla Ruda de Salardú, tanben s’a utilizat era pòrta deth darrèr entà dar accès as estudiants entà non generar aglomeracions ena zòna e mantier ua distància de seguretat sufisenta entà complir damb es protocòus establerti.

Eth baile de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, avalore positivaments eth retorn ath collègi des mainatges en tot destacar que “aguest serà un an excepcionau. Des der ajuntament, auem dotat a toti es nòsti centres de materiau sanitari entà previer quinsevolh risc de transmission de coronavirus. Èm contenti de veir qu’èm premanidi damb totes es mesures de seguretat adequades entà previer infeccions per COVID-19.”

A finaus d’aguesta passada setmana, toti es mèstres e educadors aueren accès as pròves serològiques facilitades peth Departament d’Educacion dera Generalitat de Catalonha entà poder garantir era dubertura de totes es escòles damb seguretat.

Més de 1.400 alumnes inicien el curs escolar amb normalitat a la Val d’Aran

A l’Alt Pirineu i Aran són 11.000 els alumnes d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, cicles formatives i FP que han començat les classes aquest dilluns amb normalitat i mínimes incidències.

Valoració positiva de l’inici escolar a Naut Aran

Els nens i nenes de les escoles de Naut Aran han començat el curs escolar als diferents centres del municipi sense cap tipus de contratemps. Des del consistori, s’han seguit tots els protocols necessaris per prevenir qualsevol risc de contagi en l’inici d’una nova era educativa en plena crisi del coronavirus.

Tots els complexos compten amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans a tot moment i catifes per fer el propi amb el calçat. Aquests materials han estat proporcionats per l’Ajuntament de Naut Aran per millorar en les tècniques de prevenció.

Així mateix, i tal com indiquen totes les mesures proposades per la Generalitat de Catalunya, els professors i educadors porten mascareta, prenen la temperatura als nens i els donen entrada per grups estables en files separades. Aquest procés s’ha realitzat tant en el col·legi Ruda de Salardú, com Loseron d’Arties, Sant Martí de Gèssa o Eth Cargolh de Tredòs.

En casos concrets com a l’escola Ruda de Salardú, també s’ha utilitzat la porta del darrere per donar accés als estudiants per no generar aglomeracions a la zona i mantenir una distància de seguretat suficient per complir amb els protocols establerts.

L’alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, valora positivament la volta al col·legi dels nens destacant que “aquest serà un any excepcional. Des de l’ajuntament, hem dotat a tots els nostres centres de material sanitari per prevenir qualsevol risc de transmissió de coronavirus. Estem contents de veure que estem preparats amb totes les mesures de seguretat adequades per prevenir infeccions per COVID-19.”

A finals d’aquesta passada setmana, tots els mestres i educadors van tenir accés a les proves serològiques facilitades pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per poder garantir l’obertura de totes les escoles amb seguretat.

Más de 1.400 alumnos inician el curso escolar con normalidad en el Valle de Aran

En el Alt Pirineu y Aran son 11.000 los alumnos de educación infantil, primaria, ESO, bachillerato, ciclos formativos y FP que han comenzado las clases este lunes con normalidad y mínimas incidencias.

Valoración positiva del inicio escolar en Naut Aran

Los niños y niñas de las escuelas de Naut Aran han empezado el curso escolar en los diferentes centros del municipio sin ningún tipo de contratiempo. Desde el consistorio, se han seguido todos los protocolos necesarios para prevenir cualquier riesgo de contagio en el inicio de una nueva era educativa en plena crisis del coronavirus.

Todos los complejos cuentan con dispensadores de gel hidroalcohólico para desinfectarse las manos en todo momento y alfombras para hacer lo propio con el calzado. Estos materiales han sido proporcionados por el Ayuntamiento de Naut Aran para mejorar en las técnicas de prevención.

Asimismo, tal y como indican todas las medidas preventivas, los profesores y educadores llevan mascarilla, toman la temperatura a los niños y les dan entrada por grupos estables en filas separadas. Este proceso se ha realizado tanto en el colegio Ruda de Salardú, como Loseron de Arties, Sant Martí de Gèssa o Eth Cargolh de Tredòs.

En casos concretos como en la escuela Ruda de Salardú, también se ha utilizado la puerta trasera para dar acceso a los estudiantes para no generar aglomeraciones en la zona y mantener una distancia de Seguridad suficiente para cumplir con los protocolos establecidos.

El alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, valora positivamente la vuelta al colegio de los ninos destacando que “este va a ser un año excepcional. Desde el ayuntamiento, hemos dotado a todos nuestros centros de material sanitario para prevenir cualquier riesgo de transmisión de coronavirus. Estamos contentos de ver que estamos preparados con todas las medidas de seguridad adecuadas para prevenir infecciones por COVID-19.”

A finales de esta pasada semana, todos los maestros y educadores tuvieron acceso a las pruebas serológicas facilitadas por el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya para poder garantizar la apertura de todas las escuelas con Seguridad.

Info: Aran Notícies/Ajuntament de Naut Aran

Fotos: Ajuntament de Naut Aran