Eth plen der Ajuntament de Naut Aran a aprovat aguest maitin ua modificacion pressupostària de 200.000 èuros en qué cerquen mitigar ath màxim es efèctes que pogue auer ocasionat era Covid-19 ena población d’aguest municipi.

En aguest sens, se crearà ua campanha publicitària entà dinamizar eth torisme en mes de junhsèga, un des mès hloishi dera sason d’estiu entath territòri.

Ei per açò, que se destinaràn 50.000 èuros a un plan estrategic que consistirà a promòir es hotèls e bars e restaurants de Naut Aran.

Era idèa iniciau deth consistòri, ei que quan un client se lotge pendent tres dies o mès en un establiment hotelèr deth municipi, arreceberà un abonament de 25 èuros que poderà gastar en eth restaurant o bar que se li age assignat. D’aguesta forma, se garantís qu’es persones que visiten aguest territòri poguen contunhar consumint ena zòna.

Eth baile de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaque que “aguesta campanha cerque beneficiar eth sector toristic e de restauracion qu’ei, sense dobte, eth qu’a patit damb mès diferéncia per colpa deth coronavirus. Demoram que, damb aguesta mesura, poguen vier mès persones a visitar-mos en mes de junhsèga”.

Aguesti 50.000 èuros se somen a ua auta ajuda de 200.000 èuros aprovadi peth consistòri setmanes endarrèr que pretenen reactivar era economia municipau.

En d’auti ahèrs, s’an aprovat diuèrses mocions coma, per exemple, mès ajudes e beneficis entà autonòms e enterpreses, ua auta entà apuar ath collectiu LGTBI en tot penjar eth sòn drapèu representatiu en consistòri des dies 26 a 28 de junh, e, fin finau, ua reclamacion qu’harà eth govèrn ath Departament d’Educacion dera Generalitat. Se demanarà qu’es pròves d’accès ara universitat se poguen hèr des dera Val d’Aran pera longa distància que separe aguest lòc de Lhèida, qu’ei eth centre mès pròxim a on s’examinen es escolans.

Cesar Ruiz-Canela, concrète que “es nòsti joeni estudiants non pòden pèrder 3 ores entà viatjar enquia Lhèida e dempús pagar-se eth lotjament pendent es dies que duren es pròves d’accès ara universitat. Ei un hèt que non trapam logic”.

Fin finau, s’a aprovat ua auta mocion prepausada pera equipa de govèrn ena quau se da supòrt ath sector dera caça, pr’amor que, comenten, era sua practica se ve darrèrament menaçada per diuèrses institucions.

Naut Aran destinarà 50.000 euros a promocionar la seva destinació turística durant el mes de juliol

El ple de l’Ajuntament de Naut Aran ha aprovat aquest matí una modificació pressupostària de 200.000 euros en què busquen mitigar al màxim els efectes que pugui haver ocasionat la Covid-19 en la població d’aquest municipi.

En aquest sentit, es crearà una campanya publicitària per dinamitzar el turisme en el mes de juliol, un dels més fluixos de la temporada d’estiu al territori.

És per això, que es destinaran 50.000 euros a un pla estratègic que consistirà a promocionar els hotels i bars i restaurants de Naut Aran.

La idea inicial del consistori, és que quan un client s’allotgi durant tres dies o més en un establiment hoteler del municipi, rebrà un abonament de 25 euros que podrà gastar en el restaurant o bar que se li hagi assignat. D’aquesta forma, es garanteix que les persones que visiten aquest territori puguin seguir consumint a la zona.

L’alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “aquesta campanya busca beneficiar el sector turístic i de restauració que és, sense dubte, el que ha patit amb més diferència per culpa del coronavirus. Esperem que, amb aquesta mesura, puguin venir més persones a visitar-nos el mes de juliol”.

Aquests 50.000 euros se sumen a una altra ajuda de 200.000 euros aplicada pel consistori setmanes enrere amb la qual pretenen reactivar l’economia municipal.

En altres qüestions, s’han aprovat diverses mocions com, per exemple, més ajudes i beneficis per a autònoms i empreses, una altra per recolzar al col·lectiu LGTBI penjant la seva bandera representativa en el consistori dels dies 26 a 28 de juny, i, finalment, una reclamació que farà arribar el govern al Departament d’Educació de la Generalitat. Des de l’ajuntament, es demanarà que les proves d’accés a la universitat es puguin fer des de la Val d’Aran per la llarga distància que separa aquest lloc de Lleida, que és el centre més proper on s’examinen els alumnes.

Cesar Ruiz-Canela, concreta que “els nostres joves estudiants no poden perdre 3 hores per viatjar fins a Lleida i després pagar-se l’allotjament durant els dies que duren les proves d’accés a la universitat. És un fet que no trobem lògic”.

Finalment, s’ha aprovat una altra moció proposada per l’equip de govern en la qual es dona suport al sector de la caça, ja que, comenten, la seva pràctica s’està veient últimament amenaçada per diverses institucions.

Naut Aran destinará 50.000 euros a promocionar su destino turístico durante el mes de julio

El pleno del Ayuntamiento de Naut Aran ha aprobado esta mañana una modificación presupuestaria de 200.000 euros en la que buscan mitigar al máximo los efectos que pueda haber ocasionado la Covid-19 en la población de este municipio.

En este sentido, se va a crear una campaña publicitaria para dinamizar el turismo en el mes de julio, uno de los más flojos de la temporada de verano en el territorio.

Es por ello, que se destinarán 50.000 euros a un plan estratégico que consistirá en promocionar los hoteles y bares y restaurantes de Naut Aran.

La idea inicial del consistorio es que cuando un cliente se aloje durante tres días o más en un establecimiento hotelero del municipio, recibirá un bono de 25 euros que podrá gastar en el restaurante o bar que se le haya asignado. De esta forma, se garantiza que las personas que visitan este territorio puedan seguir consumiendo en la zona.

El alcalde de Naut Aran, Cesar Ruiz-Canela, destaca que “esta campaña busca beneficiar el sector turístico y de restauración que es sin duda el que más ha sufrido con diferencia por culpa del coronavirus. Esperamos que, con esta medida, puedan venir más personas a visitarnos el mes de julio”.

Estos 50.000 euros se suman a otra ayuda de 200.000 euros aplicada por el consistorio semanas atrás con la que pretendían reactivar la economía municipal.

En otras cuestiones, se han aprobado varias mociones como, por ejemplo, más ayudas y beneficios para autónomos y empresas, otra para apoyar al colectivo LGTBI colgando su bandera representativa en el consistorio de los días 26 a 28 de junio, y, por último, una reclamación que hará llegar el gobierno al Departamento de Educación de la Generalitat. Des del ayuntamiento, se pedirá que las pruebas de acceso a la universidad se puedan hacer desde el Valle de Arán por la larga distancia que separa este lugar de Lérida, que es el centro más próximo donde se examinan los alumnos.

Cesar Ruiz-Canela, concreta que “nuestros jóvenes estudiantes no pueden perder 3 horas para viajar hasta Lérida y luego costearse el alojamiento durante los días que duran las pruebas de acceso a la universidad. Es un hecho que no encontramos lógico”.

Finalmente, se ha aprobado otra moción propuesta por el equipo de gobierno en la que se da apoyo al sector de la caza, puesto que, comentan, su práctica se está viendo últimamente amenazada por varias instituciones.

Info: Ajuntament de Naut Aran