Era necròpsia de Cachou apunte de manèra preliminar que poirie auer estat atacat per un aute os e que queiguec d’uns 40m.

[adrotate group=»1″]

Eth servici d’Ecopatologia de Fauna Sauvatge dera UAB a comunicat es prumèri resultats dera necròpsia preliminar der os Cachou, mès se realizaran mès pròves entà descartar d’autes possibes causes ara sua mòrt e elaborar er informe complèt.

Eth servici d’Ecopatologia de Fauna Sauvatge (SEFaS) dera Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a comunicat es prumèri resultats dera necròpsia der os Cachou que, amassa damb era acta de remassada deth cadavre, an permetut verificar de manèra preliminar ua agression produsida fòrça probablement per un aute os e ua queiguda d’uns 40m per un terren molt escarpat.

Eth terren per a on aurie rodat e queigut Cachou dejà podec èster inspeccionat en moment de recuperar eth còs der animau, mentre que pendent er examen dera necròpsia se podec constatar que presentaue herides perforants damb emorràgies en costat esquèr deth cap (dejós dera aurelha e còth proximau), que corresponerien a herides antemortem. En tractar-se d’un mascle adult, se dedusís que sonque un aute os pòt auer-li causat aguestes lesions.

Er os mostraue un bon estat corporau e non s’a observat cap lesion macroscopica ne organ vitau alterat. A despièch d’açò, se realizaran pròves complementàries entà descartar causes infectocontagioses o d’autes. Degut ara situacion de confinament provocada peth COVID-19, es laboratòris non trabalhen ath ritme abituau e es resultats des analitiques pòden endarrerir-se quauques setmanes. Enquia alavetz non se poirà elaborar er informe complèt dera necròpsia.

Cachou podría haber sido atacado por otro oso

La necropsia de Cachou apunta de manera preliminar que podría haber sido atacado por otro oso y que se despeñó desde unos 40m.

El Servicio de Ecopatología de Fauna Salvaje de la UAB ha comunicado los primeros resultados de la necropsia preliminar del oso Cachou, pero se realizarán más pruebas para descartar otras posibles causas de su muerte y elaborar el informe completo.

El servicio de Ecopatología de Fauna Salvaje (SEFaS) de la UAB, ha comunicado los primeros resultados de la necropsia del oso Cachou que, junto con el acta de recogida del cadáver, han permitido verificar de manera preliminar una agresión producida muy probablemente por otro oso y una caída de unos 40m por un terreno muy abrupto.

La pendiente por donde había rodado y caído Cachou ya pudo ser inspeccionada en el momento de recuperar el cuerpo del animal, mientras que durante el examen de la necropsia se pudo constatar que presentaba heridas perforantes con hemorragias en el lado izquierdo de la cabeza (por debajo de la oreja y cuello proximal), que correspondían a heridas antemortem. Al tratarse de un macho adulto, se deduce que sólo otro oso puede causarle estas lesiones.

El oso mostraba un buen estado corporal y no se ha observado ninguna lesión macroscópica ni órgano vital alterado. A pesar de ello, se realizarán pruebas complementarias para descartar causas infectocontagiosas o de otra índole. Dada la situación de confinamiento provocada por Covid-19, los laboratorios no trabajan al ritmo habitual y los resultados de las analíticas pueden tardar algunas semanas. Hasta entonces no se podrá elaborar el informe completo de la necropsia.

Cachou podria haver estat atacat per un altre os

La necròpsia de Cachou apunta de manera preliminar que podria haver estat atacat per un altre os i que va estimbar-se des d’uns 40m.

El Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB ha comunicat els primers resultats de la necròpsia preliminar de l’os Cachou, però es realitzaran més proves per a descartar altres possibles causes de la seva mort i elaborar l’informe complet.

El Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS) de la UAB, ha comunicat els primers resultats de la necròpsia de l’os Cachou que, junt amb l’acta de recollida del cadàver, han permès verificar de manera preliminar una agressió produïda molt probablement per un altre os i una caiguda d’uns 40m per un terreny molt abrupte.

La pendent per on havia rodolat i caigut Cachou ja va poder ser inspeccionada en el moment de recuperar el cos de l’animal, mentre que durant l’examen de la necròpsia s’ha pogut  constatar que presentava ferides perforants amb hemorràgies al costat esquerre del cap (per sota de l’orella i coll proximal), que corresponien a ferides antemortem. En tractar-se d’un mascle adult, es dedueix que només un altre os pot causar-li aquestes lesions.

L’os mostrava un bon estat corporal i no s’ha observat cap lesió macroscòpica ni òrgan vital alterat. Malgrat això, es realitzaran proves complementàries per a descartar causes infecto-contagioses i altres. Atesa la situació de confinament provocada pel Covid-19, els laboratoris no treballen al ritme habitual i els resultats de les analítiques poden tardar algunes setmanes. Fins aleshores no es podrà elaborar l’informe complet de la necròpsia.

Info: Conselh Generau d’Aran