Es manté la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i la restricció de l’horari de totes les activitats fins a les 00.30 arreu del territori.

El tribunal només permet a 19 municipis mantenir el toc de queda: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Cau el toc de queda a la majoria de municipis de Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no avala els nous criteris que marca la Generalitat per mantenir la mesura i això el deixa sense cobertura legal.

La justícia només autoritza la pròrroga de les restriccions nocturnes als municipis amb una incidència per sobre dels 400 casos per cada 100.000 habitants. Són aquest 19 municipis dels 148 que demanava el Govern. Barcelona també en queda fora.

El TSJC argumenta que la rebaixa del llindar per establir el toc de queda respon a criteris d’ordre públic i no sanitaris. La Generalitat va rebaixar aquest dimarts el llindar per establir el toc de queda, d’una incidència de 250 casos per cada 100.000 habitants es volia passar a una de 125.

El que sí que ha aprovat són les restriccions com la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i la restricció de l’horari de totes les activitats fins a les 00.30. A més, els assistents a esdeveniments d’oci o culturals han d’estar asseguts i han de mantenir la distància interpersonal de dos metres i mig.

Info: 324.cat