Els grups polítics d’Unitat d’Aran (UA), ERC, JxCat i PSC,  han donat suport al pressupost de la Diputació de Lleida per a l’anualitat 2021, la qual cosa suposa un increment del 2,5% respecte de l’any 2020.

El 47% de les inversions i ajuts tenen com a destinatari el món local, fet que suposa 49,6 milions per a ajuntaments i consells comarcals; i 15,4 milions seran d’inversió pròpia al territori.

El diputat-portaveu d’UA i alcalde de Bossòst, Amador Marqués, ha explicat que “hem donat el nostre suport als pressupostos de 2021 de la Diputació de Lleida, juntament amb els grups d’ERC, JxCat i PSC. Aquests han de ser els pressupostos de la unitat política i la cooperació local, a favor de l’economia i la societat dels municipis i pobles, en uns moments també difícils”. I ha afegit que “també mantenim els compromisos pel desplegament de l’autogovern i la restauració del patrimoni d’Aran, i n’adquirim de nous per recuperar el suport a la política lingüística de l’aranès i a la creació d’una Taula Estratègica de l’Habitatge”.

Del pressupost aprovat, prop de 13 M€ (12.950.000 €) es destinaran a ajudar a revertir els efectes socioeconòmics negatius de la COVID-19, a treballar per revertir el despoblament dels municipis de les comarques de Lleida, a redoblar l’aposta per la cultura i a mantenir el compromís amb la Salut.

Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha afegit que “el 47% de les inversions i ajuts tenen com a destinatari el món local, fet que suposa 49,6 milions per a ajuntaments i consells comarcals; i 15,4 milions seran d’inversió pròpia al territori”, i que es consoliden els canvis estructurals aplicats l’any 2020 i que fan referència als plans econòmics, els criteris de discriminació positiva i a l’activació de bestretes.

En l’àmbit de la Transformació Econòmica, s’aposta per activar tres Projectes d’Especialització i Competència Territorial (PECT), es dona suport als consells comarcals i a la projecció internacional de les empreses amb 771.000 €; reformes i millores d’equipaments sanitaris; suport a entitats sense ànim de lucre, i a un Pla de teleassistència i urgència social (4.927.000 €); promoció de polítiques culturals, refundació de les línies d’ajuts i aposta pels mitjans digitals, en l’àmbit cultural (1.644.000 €); un Pla de Cooperació de lluita contra el despoblament, ajuts per a la promoció turística i la promoció econòmica local, i l’organització d’un congrés pel repoblament (3.467.177 €). També s’amplia en 10 M€ la quantitat per al desplegament de la fibra òptica pel territori.

Info: Premsa Diputació de Lleida / Aran Notícies

Fotos: Diputació de Lleida /Amador Marqués