Coma succedic est an passat, era organizacion der eveniment Pyrenades a decidit amassa damb er Ajuntament de Naut Aran suspéner totes es activitats previstes entad aguest dissabte 27 de març enquiath 3 d’abriu pr’amor dera crisi sanitària deth coronavirus.

Pyrenades ei un hestau que s’amie a tèrme ena poblacion de Salardú e que se caracterize per dar a conéisher eth pireneisme e toti es sòns airaus mejançant ua sèrie de conferéncies, exposicions, visionat de pellicules o activitats ar aire liure. Er aguest sens, Pyrenades, supausaue un gran impacte economic entath municipi de Naut Aran pr’amor que passauen ath torn de 3000 persones pendent es 7 dies que duraue aguest eveniment.

Eth consistòri e era organizacion d’aguest aconteishement an fixat era setmana dera Diada de Catalonha entà qu’era detzau edicion de Pyrenades pogue veir era lutz tostemp e qu’es restriccions des autoritats competentes ac permeten.

En aguest sens, eth sòn director, Manel Rocher, destaque que “ei domatge que non pogam hestejar un aute an mès eth nòste hestau dedicat ath pireneisme, mès mos cau èster conscienti dera fòrta crisi sanitària qu’auem en aguesti moments en nòste país. Sense dobte, i aurà escadences futures entà poder gaudir dera montanha e es nòsti cornèrs”.

Rocher tanben a apuntat que s’a trabalhat pendent 3 ans ena divulgacion deth pireneisme ena zòna francesa de Pau entà que pogue èster declarat coma Patrimòni Immaterial dera Umanitat pera UNESCO e augmentar atau eth sòn valor singular.

Se suspende la décima edición del festival Pyrenades

Tal como sucedió el año pasado, la organización del evento Pyrenades ha decidido conjuntamente con el Ayuntamiento de Naut Aran suspender todas las actividades previstas para este sábado 27 de marzo hasta el 3 de abril debido a la crisis sanitaria del coronavirus.

Pyrenades es un festival que se lleva a cabo en la población de Salardú y que se caracteriza por dar a conocer el pirineísmo y todas sus vertientes mediante una serie de conferencias, exposiciones, visionado de pel·lícules o actividades al aire libre. En este sentido, Pyrenades, suponía un gran impacto económico para el municipio de Naut Aran ya que pasaban alrededor de 3000 persones durante los 7 días que duraba este acontecimiento.

El consistorio y la organización de este evento han fijado la semana de la Diada de Cataluña para que la décima edición de Pyrenades pueda ver la luz siempre y cuando las restricciones de las autoridades competentes lo permitan.

En este sentido, su director, Manel Rocher, destaca que “es una pena que no podamos celebrar otro año más nuestro festival dedicado al pirineísmo, pero tenemos que ser conscientes de la fuerte crisis sanitaria que tenemos estos momentos en nuestro país. Sin duda, habrá ocasiones futuras para poder disfrutar de la montaña y nuestros rincones”.

Rocher también ha apuntado que se lleva trabajando durante 3 años en la divulgación del pirineísmo en la zona francesa de Pau para que pueda ser declarado como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad por la UNESCO y aumentar así su valor singular.

Se suspèn la desena edició del festival Pyrenades

Tal com va succeir l’any passat, l’organització de l’esdeveniment Pyrenades ha decidit conjuntament amb l’Ajuntament de Naut Aran suspendre totes les activitats previstes per a aquest dissabte 27 de març fins al 3 d’abril a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

Pyrenades és un festival que es duu a terme a la població de Salardú i que es caracteritza per donar a conèixer el pirineisme i tots els seus vessants mitjançant una sèrie de conferències, exposicions, visionat de pel·lícules o activitats a l’aire lliure. En aquest sentit, Pyrenades, suposava un gran impacte econòmic pel municipi de Naut Aran perquè passaven al voltant de 3000 persones durant els 7 dies que durava aquest esdeveniment.

El consistori i l’organització d’aquest esdeveniment han fixat la setmana de la Diada de Catalunya per a que la desena edició de Pyrenades pugui veure la llum sempre que les restriccions de les autoritats competents ho permetin.

En aquest sentit, el seu director, Manel Rocher, destaca que “és una pena que no puguem celebrar un altre any més el nostre festival dedicat al pirineisme, però hem de ser conscients de la forta crisi sanitària que tenim en aquests moments al nostre país. Sens dubte, hi haurà ocasions futures per poder gaudir de la muntanya i els nostres racons”.

Rocher també ha apuntat que es porta treballant durant 3 anys en la divulgació del pirineisme a la zona francesa de Pau perquè pugui ser declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO i augmentar així el seu valor singular.

Info: Ajuntament de Naut Aran